HEDEFLERİ AYNI, AMAÇLARI FARKLI…

HEDEFLERİ AYNI, AMAÇLARI FARKLI…

Süper Lig’in 11’inci haftasında Doğan Türk Birliği ile Baf Ülkü Yurdu karşı karşıya geliyor. İki takımda kazanmayı hedeflerken, Baf Ülkü Yurdu çıkışını sürdürmeyi, Doğan Türk Birliği ise çıkış yapmayı amaçlıyor.

A+A-

 BAF ÜLKÜ YURDU KÜLLERİNDEN DOĞDU… Süper Lig’in batı ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu, son haftalarda yakaladığı çıkışla dikkat çekiyor. Baf Ülkü Yurdu, son 6 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Baf Ülkü Yurdu, ligin 11’inci haftasında konuk olacağı Doğan Türk Birliği deplasmanından da kayıpsız dönmek istiyor.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Süper Lig’in batı ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu, son haftalarda yakaladığı çıkışa devam ediyor. Son olarak ligin 10’uncu haftasında evinde Hamitköy’ü 3-1 mağlup eden Baf Ülkü Yurdu, çıktığı son 6 maçta, 5 galibiyet 1 de beraberlik aldı.

18670.jpg

İyi bir başlangıç yapamadı, sonra toparladı

Lige istediği gibi başlayamayan Baf Ülkü Yurdu, ilk 4 haftada sadece 3 puan alabilmişti. 5’inci haftada Çetinkaya’yı konuk eden kırmızı yeşilli ekip, bu galibiyetle birlikte hem 4’üncü haftadaki MTG karşısında alınan 8-0’lık mağlubiyeti unutturmuş, hem de Baf Ülkü Yurdu adına yeni bir başlangıcın habercisi olmuştu. Çetinkaya’nın ardından sırası ile Göçmenköy ve Küçük Kaymaklı’yı da mağlup etmeyi başaran Ülkü Yurdu, konuk ettiği Merit Alsancak Yeşilova maçında 2-2’lik skorla frenlese de, 9’uncu haftada Gönyeli, 10’uncu haftada ise Hamitköy’ü mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

 

Dipten, zirveye…

Baf Ülkü Yurdu’nun yakaladığı bu önemli çıkış, kırmızı yeşilli ekibin şüphesiz ki ligdeki konumunu da etkiledi. 4’üncü haftaya kadar 1 galibiyet, 3 de mağlubiyet alan Baf Ülkü Yurdu, o haftanın sonunda 3 puanla 13’üncü sıradayken, son 6 maçta aldığı 5 galibiyet, 1 beraberlik sonrasında ligde 5’inci sıraya kadar yükselmiş oldu. Şu anda 19 puanı olan kırmızı yeşilli ekip, lider Yenicami’nin 4 puan gerisinde bulunuyor.

 

Gol sayılarında da çıkış gösterdi

Baf Ülkü Yurdu, ligin 4’üncü haftasına kadar gol yollarında da sıkıntı çekmiş, kalesinde de çok gol görmüştü. O haftaya kadar sadece 7 gol atabilen Güzelyurt ekibi, kalesinde ise 17 gol görmekten kurtulamamıştı. Çetinkaya maçıyla inanılmaz bir çıkış yakalayan Baf Ülkü Yurdu, 5’inci hafta itibariyle geride kalan son 6 haftada 16 gol attı ve kalesinde 8 gol gördü.

 

Dikkat çeken oyuncusu Kossi  

Baf Ülkü Yurdu’nun sezon başında adaya getirip transfer ettiği Ganalı oyuncu Kossi Adetu, Baf Ülkü Yurdu’nun en çok dikkat çeken oyuncusu oldu. 24 yaşındaki yabancı oyuncu yabancı oyuncu, takımının attığı 23 golün 13’ünü kendisi attı ve Gol Krallığı yarışında şu anda 1’inci sırada bulunan Cihangir’in yabancı oyuncusu Mishali Lungelo ile aynı sayıya sahip. İki oyuncu da geride kalan 10 haftada rakip fileleri 13 kez havalandırmayı başardı.

 

Rakip Doğan Türk Birliği…

Son haftalarda yakaladığı çıkışla dikkat çeken Baf Ülkü Yurdu, ligin 11’inci haftasında Doğan Türk Birliği’ne konuk olacak. Mete Adanır Stadı’nda oynanacak mücadele öncesi Baf Ülkü Yurdu’nun çıkışta, Doğan Türk Birliği’nin ise düşüşte olduğu dikkat çekiyor.


DOĞAN TÜRK BİRLİĞİ’NİN İNANILMAZ DÜŞÜŞÜ…  Süper Lig’in Girne ekibi Doğan Türk Birliği, son 4 haftada 3 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Ligin 11’inci haftasında Baf Ülkü Yurdu’nu konuk edecek olan sarı lacivertli ekip, bu karşılaşma ile birlikte çıkışa geçmek istiyor.

Süper Lig’in Girne ekibi Doğan Türk Birliği, ligin 10’uncu haftasında da mağlup olarak son haftalardaki düşüşünü sürdürdü. Sarı lacivertli ekip, son olarak ligin 5’inci haftasında 5-2’lik skorla Düzkaya’yı mağlup etmişti.

dtb.jpg

4 maçtır kazanamıyor

Sezona fırtına gibi başlayan ve ilk 6 haftada 15 puan toplayan Doğan Türk Birliği, 6’ncı haftadan sonra düşüşe geçti. Sarı lacivertli ekip 6’ncı haftadan sonra Cihangir, Mağusa Türk Gücü ve Çetinkaya takımlarına yenilirken, ligin 8’inci haftasında Türk Ocağı ile oynadığı derbi maçının son anlarında gol bularak 1 puanı kurtarmıştı.

 

Gol konusunda sıkıntı yaşıyor

Doğan Türk Birliği şu ana kadar ligde 22 gol kaydetti. Ligin 6’ncı haftasında Düzkaya’yı 5-2 mağlup eden sarı lacivertli ekip, 6’ncı haftanın sonunda 20 golle ligin en çok gol atan takım unvanını elinde bulunduruyordu. Doğan Türk Birliği, son 4 haftada rakip fileleri sadece 2 kez havalandırabildi. Girne ekibinin son haftalarda kalesinde çok gol görmesi de dikkat çekiyor. 6’ncı hafta sonunda kalesinde sadece 7 gol gören ve o dönem ligin en az gol yiyen takımlarından biri olan Doğan Türk Birliği, son 4 haftada 10 gol yedi.

 

Yabancılar sustu

Doğan Türk Birliği’nin son haftalarda yaşadığı bu düşüşün en önemli etkenlerinden biri de yabancı oyuncular. Sarı lacivertli ekipte forma giyen yabancı oyuncular Jonathan Weston, Billy Michael ve Babacar son haftalarda sustu. 6’ncı haftaya kadar Babacar ve Weston 5 gol atarken, Billy de 3 gol atmıştı. Takımla birlikte inanılmaz bir düşüş yaşayan yabancı oyuncular, 6’ncı haftadan sonra takıma katkı sağlayamadı. Doğan Türk Birliği’nin 6’ncı haftadan sonra attığı 2 golün 1’ini Kenan Oshan, diğerini de Jonathan Weston kaydetti.

 

Rakip Baf Ülkü Yurdu…

Son haftalarda yakaladığı düşüşle dikkat çeken Doğan Türk Birliği, ligin 11’inci haftasında Baf Ülkü Yurdu’nu konuk edecek. Mete Adanır Stadı’nda oynanacak mücadele öncesi Baf Ülkü Yurdu’nun çıkışta, Doğan Türk Birliği’nin ise düşüşte olduğu dikkat çekiyor.

dtb---buy-17-18.jpg
Doğan Türk Birliği ve Baf Ülkü Yurdu Cumartesi günü Mete Adanır Stadı’nda karşılacak

 

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.