Hedefler ve yenilikler anlatıldı

Hedefler ve yenilikler anlatıldı

Yenicami düzenlediği basın toplantısı ile yeni sezon hedefleri ve yenilikleri basın ile paylaştı.

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Yenicami’de teknik heyet ve oluşturulan beslenme ve fitness kadrosu basın toplantısı düzenledi. 2019 – 2020 sezonu hazırlıkları öncesi Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde düzenlenen basın toplantısına A Takım Teknik Sorumlusu Özgü Bayraktar, antrenör İsmail Soydan, kaleci antrenörü Hakan Dervişoğlu, Uzman Diyetisyen ve Genetik Uzmanı Eliz Konat ile Fitness Antrenörü Mehmet Yıldız katıldı.

Basın toplantısında yeni sezon hedefleri ve yenilikler basın mensuplarına aktarıldı.

 

8 Temmuz’da test, 11 Temmuz’da sezon açılışı

Basın toplantısında konuşan Yenicami A Takım Teknik Sorumlusu Özgü Bayraktar, sezonu 8 Temmuz Pazartesi günü performans testleri ile açacaklarını, ilk saha antrenmanlarını ve resmi sezon açılışını 11 Temmuz Perşembe günü Yusuf Kaptan Sahası’nda saat 18.30’da akademinin katılımı ile yapacaklarını belirtti.

 

Bayraktar: “Yurt dışı danışmanlık firması ile anlaştık”

Sportif anlamda şampiyonluk istediklerini ve bu kaliteye sahip olduklarını, şampiyonluğun bir hedef olduğunu ve kulüp olarak başa oynama kültürünü sürdüreceklerini belirten Bayraktar şunları belirtti: “Ulus Nasıroğlu kulübün Sportif Direktörü olarak görev yapacak. Transferlerden ve oyuncu gelişimlerinden sorumlu olacak. Bugün rahatsızlığı olduğu için aramızda değil. Yeni sezonda oyuncu yetiştirme ve geliştirme departmanı kuran kulübümüz, hem tüm Kuzey Kıbrıs’a hem de yurt dışına oyuncu yetiştirmeye devam edecek.”

Bayraktar, “Yurt dışında bir danışmanlık firması ile yapılan anlaşma sonucunda bundan sonra gidecek oyuncuların önünü açıp kulübün menfaatlerini de düşünecek olan kulübümüz tüm gençlerin önünü açmakta kararlıdır” ifadelerini kullandı.

 

“Ekonomik akıl çerçevesinde John ile devam edilmeyecek”

Yabancı oyunculardan Aminu’nun yeniden takımda olacağını belirten Bayraktar, Türkiye BAL Ligi’nde yabancı oyuncunun kaldırılmasının ardından bir kanat oyuncusunun geleceğini, ayrıca geçtiğimiz yıl takımda yer alan yabancılardan Kenneth ve John ile haberleştiklerini, ancak ekonomik akıl çerçevesinde John ile devam etmeyeceklerini açıkladı.

 

“Fırat transferi için anlaşma sağlandı”

Bir süredir gündemlerinde olan Fırat Ersalan transferi ile ilgili açıklamada bulunan Özgü Bayraktar, oyuncunun transferi ile ilgili kulüplerin anlaşma sağladığını belirtti. Her iki kulübün başkanı Ali Vehid ve Aytaç Karavezirler’in yurt dışında olduğunu, başkanların adaya dönmesi ile birlikte transferin resmiyet kazanacağını sözlerine ekledi.

İbrahim Çıdamlı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Bayraktar, oyuncunun Yenicami’de oynama taraftarı olmamasından ve büyük ihtimal ayrılacak olmasından dolayı kadrolarında düşünmediklerini belirtti.

 

Soydan: “Yenicami bir kültürdür”
Basın toplantısında konuşan yardımcı antrenör İsmail Soydan, “Yenicami bir kültürdür ve bizim hedefimiz bu kültürü devam ettirmektir” açıklamasını yaptı. Kaleci Antrenörü Hakan Dervişoğlu ise “Her yıl olduğu gibi ligde en az gol yiyen kalecileri çalıştırmak hedefindeyiz. Bu geleneğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Konat: “Her oyuncu özeldir ve farklı ihtiyaçları vardır”

Bu sezon Yenicami ile çalışacak olan Uzman Diyetisyen ve Genetik Uzmanı Eliz Konat, “Kaybetmekle kazanmak arasındaki çizgi çok incedir ve her ne kadar da futbol bir takım işi olsa da, her oyuncu özeldir ve farklı ihtiyaçları vardır” dedi. Konat şunları belirtti; “Detaylara önem göstererek takımımızdaki her oyuncunun profesyonel tempolarına uygun beslenerek yıl boyu performans, sağlık ve vücut kompozisyonlarını olabilecek en üst düzeyde tutmak birincil amacımız olacaktır. Doğru beslenme, düzenli ve intansitesi yüksek antrenman yapabilmeyi sağlarken olası sakatlıkları da minimuma indirecektir.”

 

Yıldız: “Başarı, düzgün planlama ve çalışma sonucu ortaya çıkan bir eserdir”

Takımın Fitness Antrenörü Mehmet Yıldız ise “Başarı, düzgün planlama ve çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkan bir eserdir” dedi. Yıldız, “Yenicami Spor Kulübü de önümüzdeki sezon için eserini yaratmak adına alanında uzman kişilerle güzel bir ekip kurmuştur.

Ben de kendi alanım olan Fitness alanında her oyuncuyu bire bir gözetleyerek yıl boyunca fit kalmasını ve performansını en üst düzeyde tutması adına deneyimlerimi paylaşıp katkıda bulunacağım. Güzel ve başarılı bir sezon geçireceğimizi umuyoruz umarız her şey istediğimiz gibi gider” açıklamasın yaptı.

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.