Hazırlıklar tam gaz sürüyor

Hazırlıklar tam gaz sürüyor

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Federasyon Kupası’nın final tarihi belli olmamakla birlikte finale kalan UKÜ ile DAÜ Büyük Kadın takımları maçı yarın oynayacakmış gibi hazırlanıyorlar

A+A-

Hüseyin KIRAL

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Federasyon Kupası’nın final tarihi belli olmamakla birlikte finale kalan UKÜ ile DAÜ Büyük Kadın takımları maçı yarın oynayacakmış gibi hazırlanıyorlar

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Kadınlar Henbol Federasyon Kupası’nda önceki akşam oynanan yarı final maçları sonunda Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Büyük Kadın takımları finale yükseldiler. Beş takımın yer aldığı federasyon kupası eşleşmelerinde, UKÜ Kadın Hentbol takımı Cumartesi akşamı çeyrek finalde ligde namağlup olan Yakın Doğu Üniversitesi’ni 21-18, önceki akşam da yarı finalde Esentepe’yi 32-23 yenerek adını finale yazdırdı. Çekilen kura sonucu direk yarı finale çıkan DAÜ de önceki akşam rakibi DİGEM’i 34 – 18 mağlup ederek finalde UKÜ’nün rakibi oldu. Hentbol Federasyonu tarafından henüz final tarihinin netlik kazanmamasına rağmen her iki takımda final maçını yarın oynayacaklarmış gibi hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Kayaş: “Kalemizden top çıkınca takımım kendine geldi”

Sezona sakat oyuncularının çokluğu nedeni ile pekiyi başlayamayan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Büyük Kadın Hentbol Takımın’da, takım sorumlusu Tarkan Kayaş yaptığı açıklamada, “Takımımın yaş ortalaması 17-18’dir. Yani çok genç bir takımız ve oyunu hızlı oynayan bir oyun anlayışı ile oynuyoruz. Ancak hızlı oynayabilmemiz için de kalemizden top çıkması gerekir” dedi. “Ligde oynadığımız maçlarda kalemize gelen hemen hemen gelen her topun gole sonuçlanması nedeni ile gerçek oyun anlayışımızı ortaya koyamadık” açıklamasını yapan Tarkan Kayaş, “Gerek çeyrek finalde YDÜ karşısında gerek yarı finalde Esentepe karşısında kalecimiz Özlem Atay çok iyi toplar çıkardı. Kaleden iyi toplar çıkınca takımım da gerçek kişiliğini ortaya koyarak güçlü rakiplerimiz karşısında galip gelerek finale yükselmeyi başardık” dedi. DAÜ’nün çok iyi bir takım olduğunun altını çizen Tarkan Kayaş, “Ligde oynadığımız iki maçta da DAÜ’ye mağlup olduk, ancak bu final maçı ve finalin havası başka olur” dedi.

 

Nurtunç: “Ligde aldığımız galibiyetlere bakmadan UKÜ’yü ciddiye alıyoruz”

Yarı finalde eşleştikleri DİGEM karşılaşmasında fazla zorlanmadıklarını ancak UKÜ’nün ligde oynadıkları UKÜ olmadığının altını çizen DAÜ Kadın Hentbol Takım Antrenörü Makbule Nurtunç, ligdeki UKÜ ile kupadaki UKÜ’nün başka takımlar olduğunu gördüklerini, bu nedenle UKÜ’yü çok ciddiye aldıklarını söyledi. Ligde de iddialarını sürdürdüklerinin altını çizen Makbule Nurtunç, “Final maçının henüz tarihi belli değil, bu da bizleri belirsizliğe sürüklüyor, ancak bizler final maçı yarın oynanacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.