Guliyev ve Levchenko’ya büyük onur

Guliyev ve Levchenko’ya büyük onur

Önceki gün Lefkoşa’da Uluslararası Atletizm Şampiyonası’nda boy gösteren elit isimler Avrupa atletizminin önemli ödüllerine aday gösterildi

A+A-

KKTC Atletizm Federasyonu tarafından önceki gün Atatürk Stadı’nda düzenlenen Uluslararası Atletizm Şampiyonası’nda yer alan Türk asıllı Azeri atlet Ramil Guliyev ve Ukraynalı yüksek atlamacı Yuliya Levchenko’ya Avrupa Atletizm Birliği’nden büyük onur. Guliyev, “Avrupa’da Yılın Atleti” ödülüne aday gösterilirken, Levchenko da “Yükselen Yıldız” ödülüne aday gösterildi.

 

Önceki gün Lefkoşa’da yarıştılar

Ağustos ayında Londra’da düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası 200 metre branşında altın madalyaya uzanarak Dünya şampiyonu olan Ramil Guliyev ile aynı organizasyonda yüksek atlamada gümüş macalya kazanan Yuliya Levchenko, önceki gün Lefkoşa Atatürk Stadı’nda düzenlenen Uluslararası Atletizm Şampiyonası’na katılmışlardı. 100 metre branşında yarışan Guliyev rahat bitirdiği yarışta 10.71’lik derecesi ile birinci olurken, kadınlar yüksek atlama branşında Levchenko 1.88’lik derecesi ile birinci olarak şampiyonayı tamamlamıştı.

 

Avrupa Atletizm Birliği aday gösterdi

Guliyev ve Levchenko, Avrupa Atletizm Birliği tarafından yılın ödülleri kategorilerinde iki atleti aday gösterdi. Ramil Guliyev, 10 aday arasından yapılan oylama sonrasında dekatlon ve heptatlon gibi çoklu branşlarda yarışan Fransız Kevin Mayer ve Alman ciritçi Johannes Vetter ile ‘Avrupa’da Yılın Atleti’ ödülüne aday gösterdildi.

Yuliya Levchenko ise 10 aday arasında yapılan oylamanın ardından Türk uzun mesafeci Yasemin Can ve 1500 ile 3000 metre branşlarında yarışan Alman Konstanze Klosterhalfen ile birlikte “Yükselen Yıldız” ödülüne aday gösterildi. Kategorilerinde birinci olan isimler 14 Ekim’de Litvanya’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Bu haber toplam 1961 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.