Gönyeli’de bir ilk yapılacak

Gönyeli’de bir ilk yapılacak

Gönyeli Stadı’na Lefkoşa’nın güneyinde GSP Stadı’nda da uygulanan “Çelikleme” yöntemiyle çim ekimi yapılacak.

A+A-

 

  Yaklaşık bir yıldır sentetik zemini normal çim zemine dönüştürme çalışmaları devam eden ancak Gönyeli Spor Kulübü ile Gönyeli Belediyesi arasında yaşanan su sorunu nedeniyle çimlendirme çalışmaları sekteye uğrayan Gönyeli Stadı’nda “Çelikleme” yöntemiyle çim ekim çalışmaları önümüzdeki hafta yapılacak.

   Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu yaptığı açıklamada, "Gönyeli spor kulübü ile Gönyeli Belediyesi arasında yaşanan sorunu Spor Dairesi tüm tesisi kendi üstüne alarak çözdü. Su ve elektrik sayaçları Spor Dairesi Müdürlüğüne bağlandı. Tüm bu işlemeler gerçekleşirken ciddi bir zaman kaybı oldu ve sahanın temelini oluşturacak yaz çimi (bermuda) ekimi için gerekli iklim kaçırıldı. Gönyeli futbol takımının son maçlarını sahasında yapabilmesi için maliyeti yüksek olmayan kış çimi (lollium) ekimi yapıldı. Bu sezon aşırı yağışlar sebebiyle sahaya ekilen çim mantar hastalığına yakalandı. Ülkemize futbol sahalarında uygulanan son teknolojiyi getirmek için geçen yıldan itibaren sürekli araştırma yaptık. Çelikleme yöntemi de bunlardan biriydi. Bu yöntem çok hassastır. Ekim yapmadan önce sahadaki dokunun kurutulup tamamı ile temizlenmesi gerekiyordu. Geçtiğimiz günlerde bu doğrultuda bir plan çerçevesinde işlemler yapıldı" dedi.

Değirmencioğlu, "Güney Lefkoşa’da yer alan GSP Stadı’nda uygulanan 'Çelikleme' yöntemiyle çim ekiminin, Gönyeli Stadı’na yapılacak. Ülkemizde bir ilk olacak olan 'Çelikleme' yönteminden çok umutluyuz" açıklamasını yaptı. 

Bu süreçte, Gönyeli soyunma odaları, basın ve seyirci tribününün mevcut yapısı ile ciddi tehlike yarattığının farkına varıldığını belirten Değirmencioğlu, Gönyeli Stadı’nın çimlendirilmesi yanında, kente yakışır bir spor tesisi yaratmak için soyunma odaları ve tribünlerinin de tadilatı için ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1427 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.