Gönyeli küllerinden doğdu

Gönyeli küllerinden doğdu

Süper Lig ekibi Gönyeli’den dikkat çeken yükseliş

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Gönyeli, son haftalarla aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Kırmızı beyazlı ekip, ligde çıktığı son 5 karşılaşmada 5 galibiyet alırken, 21’inci hafta sonrasında 25 puana ulaşarak Play out grubu dışında yerini aldı.

 

Son 5 maç: 5 galibiyet

Ligin 16’ncı haftasında Yenicami’ye 7-3 mağlup olan Gönyeli, o maçın ardından teknik direktörlük koltuğunda kan değişimine gitmiş, Turan Altay’dan boşalan teknik adamlık görevini Hüseyin Cantürk ile doldurulmuştu. Kırmızı beyazlılar, bu değişimin ardından çıktığı 5 karşılaşmanın 5’ini de kazanmasını bildi. 16’ncı haftanın tamamlanmasıyla birlikte 13 puanla 14’üncü sırada bulunan Gönyeli, üst üste aldığı 5 galibiyetle birlikte puan tablosunda yukarılara da tırmandı. Gönyeli, şu anda 15 puanla 10’uncu sırada yer alıyor.

 

Sylla ve Felix yıldızlaştı

Gönyeli, Cantürk döneminde çıktığı 5 lig karşılaşmasında galibiyetlerin yanı sıra izleyenleri gole doyurdu. Bu süreçte 20 gol atan kırmızı beyazlılar, kalesinde sadece 4 gol gördü. Atılan bu 20 golün 14’ü Badara Sylla ve Felix Obada’dan gelmesi de dikkat çekti. Kırmızı beyazlı ekipte bu süreçte golleri Badara Sylla (8), Felix Obada (6), Kahraman Dönmez (2), Sabri Selden (1), Raif Selden (1), Mehmet Barkınay (1) ve Yağış Gençay (1) attı.

 

Cantürk: “Başarmak için önce inanmanız lazım…”

Gönyeli teknik direktörü Hüseyin Cantürk, yakaladıkları 5 maçlık galibiyet serisini YENİDÜZEN’e değerlendirerek, göreve geldiklerinde takımının durumunun çok kötü olduğunu, galibiyetlerin peş peşe gelmesiyle moral motivasyonlarının son derece iyi duruma geldiğini dile getirdi. Cantürk; “17’nci hafta itibariyle göreve geldik. Göreve geldiğimizde hem ligdeki konum, hem de takımdaki moral motivasyon çok kötü durumdaydı. Ne kadar zor bir göreve geldiğimizin bilincindeydik. Gönyeli takımı kolay pes etmeyen bir takım. Başarmak için önce inanmanız lazım. Biz de ilk olarak bunu yaptık. Bire bir rakiplerimize karşı güzel galibiyetler çıkardık. Bunların yanında üst sıralara oynayan takımlara karşı da kazanmamız bizi mutlu etti. Ancak henüz bir şey başarmış değiliz. Önümüzde 9 maç bulunuyor. Daha kaybedeceğimiz puanlar olacak. O yüzden kalan tüm maçlara aynı ciddiyetle çıkacağız” dedi.

 

“Gerçekçi olmalıyız. Maçın favorisi MTG…”

Gönyeli teknik patronu Cantürk, bu haftaki Mağusa Türk Gücü deplasmanı hakkında da konuşarak, zor bir Maç kendilerini beklediğini, ancak puan veya puanlarla dönmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Hüseyin Cantürk; “Bu hafta lider Mağusa Türk Gücü ile çok zor bir maça çıkacağız. Rakibimiz şu anda lider durumda ve 10 puanlık fark bulunuyor. Onlar, bu puan farkını korumak istiyor. Gerçekçi olmalıyız. Bu maçın favorisi Mağusa Türk Gücü’dür. Ancak biz de son 5 haftada önemli galibiyetler alarak buralara geldik ve neler yapabileceğimizi herkese gösterdik. 5 maç kazandık böylesi bir rakibe karşı puan kaybetme kredimiz var ancak, biz Mağusa’ya puan veya puanlarla dönmek için gideceğiz. Umarım başarır, iyi sonuçla döneriz” şeklinde görüş bildirdi.

 

“Oyuncularımızın kaynaşması çok önemli”

Badara Sylla ve Felix Obada’nın performansına ilişkin sorulan soruda ise Gönyeli teknik direktörü Cantürk; “Takımımız kaliteli oyunculardan kurulu. Dünya yıldızları oyunculardan kurulu bir takım bile zaman zaman başarısız olabiliyor. Bu futbolun doğasında olan bir şey. Felix, ilk yarıda sadece bir gol atabilmişti. Şu anda ise ligde 7 gole ulaştı. İyi sonuçların gelmesi, oyuncuların üstündeki moralsizliği de atıyor. Badara Sylla ise, 2’nci devrede takıma katıldı. Yaptıklarıyla kısa sürede kendini de kanıtladı. Aslında önemli olan bireysel yeteneklerin değil, takımının tümünün ön plana çıkması. Bu noktada oyuncularımızın kaynaşması çok önemli. Demek ki, oyuncular iyi kaynaşmış durumda” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.