Girne’de sahalara el atıldı

Girne’de sahalara el atıldı

Spor Dairesi Girne Mete Adanır Stadı ve Çatalköy Nihat Bağcıer Stadı’nda bakım onarım çalışmaları başlattı.

A+A-

Spor Dairesi Müdürlüğü, futbol sezonunun tamamlanmasının ardından tüm bölgelerde başlattığı saha bakım onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Spor Dairesi son olarak Girne Mete Adanır Stadı ve Çatalköy Nihat Bağcıer Stadı’nda çalışma başlattı.

Mete Adanır Stadı’nda vertikat işlemleri, delme ve kumlama yapılarak zeminin yumuşak ve canlı kalması sağlanacak. Son iki sezondur sahalarda topraktan vazgeçen Spor Dairesi, zeminin üst kısmındaki toprağı alarak sahalarda iyi bir sonuç alıyor. Yeni sezona hazır olacak olan Mete Adanır Stadı iyi bir zemine kavuşturulacak.

 

Nihat Bağcıer Stadı'nda da düğmeye basıldı

Bu yıl Süper Lig’e çıkan Düzkaya'nın maçlarını oynadığı Nihat Bağcıer Stadı da komple bakıma alındı. İlk olarak son derece kötü olan çim dokusu ilaçlandı ve kurutulması amaçlanıyor. Daha sonra kurutulan çim dokusu kaldırılacak. Bu işlemden sonra 10 cm toprak daha alınacak olan saha enine ve boyuna delinecek toprak havalandırılacak. Aynı zamanda sulama sistemi yenilenecek, kumlanıp ekilecek. Daha sonraki süreçte tribünlere de müdahale edilecek. Spor yazarlarının sağlıklı bir şekilde haber yapabilmesi için basın tribünü ve yayın odaları elden geçirilecek.

Spor Dairesi sezonun tamamlanması ile birlikte bir süre önce Lefkoşa Atatürk Stadı, Lefkoşa Atilla Topaloğlu Sahası, Bostancı Tahsin Mertekçi Stadı, Hamitköy Esat Erdoğmuş Stadı ve Lefke 16 Ağustos Stadı’nda bakım onarım çalışmaları gerçekleştirmişti.

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.