“Gençler daha fazla fırsat bulacak”

“Gençler daha fazla fırsat bulacak”

Genç oyuncular yeni kuraldan oldukça memnun

A+A-

21 KİŞİLİK KADRODA 5 GENÇ OYUNCU… Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yeni sezon için radikal kararlar aldı. Bu kararların bir tanesi yeni sezonda 21 kişilik kadroda beş 21 yaş altı oyuncunun bulunması zorunluluğu oldu.

 

"GENÇLER DAHA FAZLA OYNAYACAK”… YENİDÜZEN, genç oyunculara yeni kuralı sordu, futbolcuların büyük bir bölümü kararın doğru olduğunu belirtti.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, ‘Genç Oyuncu Bulundurma Kuralı’nın 5’e çıktığını açıkladı. Kulüplerin gelecek sezon en az beş 21 yaş altı oyuncu kadrosunda bulunduracak olmasıyla birlikte genç oyuncuların daha fazla şans bulması hedefleniyor.

Süper Lig’de yer alan 16 takımın genç oyuncuları YENİDÜZEN’e konuştu. Genç oyuncular bu kuralın gelmesiyle gençlerin daha fazla şans bulabileceğini düşünüyor.

 

‘Genç Oyuncu Bulundurma Kuralı’

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında eskiden U21 Kuralı olarak bilinen kuralın artık isminin değiştiği ve kuralın ‘Genç Oyuncu Bulundurma Kuralı’ olduğunu belirtmişti. Yeni sezonda kuralın isminin yanında statüsü de değişti. Buna göre eski kuraldaki kadroda üç 21 yaş altı oyuncu değil, beş 21 yaş altı oyuncu bulunacak. Bununla birlikte bu oyuncuların bir tanesi 90 dakika sahada kalma mecburiyetinde bulunmayacak. Bunun yanında eskiden 3 yabancı oyuncu oynatabilen takımlar, yeni sezonda sadece 1 yabancı oynatabilecek.


Genç oyuncular ne dedi? 

Hasan Akkuyu (Hamitköy): “Gençler daha fazla fırsat bulacak”

Bu kuralın gelmesi bence güzel oldu. Bu sayede gençler daha fazla fırsat bulacak. Oynama zorunluluğu kalktı ama bu kadar gencin olduğu bir kadroda daha fazla şan bulabiliriz. Biz gençler elimizden geleni yapıp kendimizi geliştirmeliyiz.”

 

Metin Melda (Baf Ülkü Yurdu): “Kulüpler gençlere daha fazla şans verecek”

“Bence genç oyuncuların kulüplerimizde hem ekonomik, hem de geleceği açısından önemli bir yeri var. Bu yüzden belli bir düzeye geldikten sonra şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Değişen kuralda ilk 11’de oynatma zorunluluğu yok. Bunun yerine kadroda daha fazla genç oyuncu olacak. Performansı göz önünde bulundurarak kulüplerimizin biz gençlere şans vermeye devam edeceğini düşünüyorum.”

 

Afün Salih Girgen (Doğan Türk Birliği): “Yeni kural genç oyuncular için pek bir avantaj sağlamayacak”

“Bilindiği gibi 21 kişilik kadroda 5 kişi bulundurma zorunluluğu geldi. Fakat oynatma zorunluluğu yok.  Yani 21 yaş altı arkadaşlarım ve benim için bu yeni kuralın herhangi bir avantaj sağlandığını düşünmüyorum. Çünkü aynı gün genç takımdan 5 kişi alıp A takım kadrosuna yazıldığında ve süre alınmadığında oynamayan biri hiç bir gelişim gösteremeyecek. Kaldı ki bana göre, 20-21 yaşına gelmiş bir futbolcunun kontenjanla değil de, hakkıyla takımda süre bulması gerekiyor.”

 

Mustafa Süzgen (Binatlı): “Genç futbolcular sahada olmalı”

“Eğer 3 yabancı olarak devam ediyor olsaydık 21 yaş altı olan oyuncuların şans bulması bayağı zor olacaktı ve bu da yeni oyuncu yetiştirme açısından sıkıntı yaratacaktı. Fakat şuan sahada 10 yerli olacağı için genç futbolcuların da çalışıp gerekirse antrenmanda kendini geliştirip sahada olması gerektiğine inanıyorum.”

 

Hasan Celil Evren (Yenicami): “Biz gençler bu şansı iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz”

“Kuralın iyi olduğunu düşünüyorum. Her şey kuralla kısıtlı kalmamalı. Biz gençlere verilen bu şansı çok çalışıp en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.”

 

Ali Avcısoyu (Türk Ocağı): “Sayının çoğalması iyi oldu”

Kuralın değişmesi ve bu sayının çoğalması bence iyi oldu. Kötü olan yanı ise oynama zorunluluğu yok. Ama buna rağmen genç oyuncuların şans bulacağını düşünüyorum.”

 

Yılmaz Çetin (Lefke): “Gençler arasında rekabet artacak”

“21 yaş altı 5 tane genç futbolcu olması daha iyi oldu. Hem gençler arasında rekabet artar ve performanslarını yükseltirler, hem de iyi oynayanın ilk 11'de olması daha kolay olur.”

 

Mert Güçlücan (Y. Dumlupınar): “Hakkı olanlar oynayabilecek”

“Genç oyuncusu sınırlı olan takımlar için avantaj oldu fakat oralarda oynayan gençlerin gelişimi için sorun çıkarabilecek bir kural. Ama yine de hakkı olanın oynayacağını düşünüyorum. Bu kural, gençlerin ekstra çalışması için bir motivasyon kaynağı oldu.”

 

Kahraman Dönmez (Gönyeli): “Birçok kulüp genç oyunculara şans verecek”

“Bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Yabancı oyuncu kuralının 1’e düşürülmesi benim gibi genç oyuncular için bir şans olacaktır. Bu yıl birçok kulübün genç oyunculara daha fazla şans vereceğini düşünüyorum.”

 

Yusuf Altıner (Mesarya): “Dilerim ki, hak eden gençler formayı alır”

“Kuralın kalkmasıyla hedefi olan takımlarda genç futbolcu görmek biraz zor olabilir. Dilerim ki böyle bir şey olmaz ve hak eden genç futbolcular formayı alır. Umarım kulüpler ‘yapamaz’ diyerek gençleri oynatmamazlık yapmaz.”

 

Abdülaziz Köse (Mağusa Türk Gücü): “Gençler daha fazla süre alabilecek”

“Yabancı kuralının 1’e düşmesi ve 21 yaş altı kuralının kadro da 5 olması ülkedeki genç sporcuların geleceği için olumlu olacağını düşünüyorum. 21 kişilik kadroda 5 oyuncunun 21 yaş altı olması daha fazla süre almasını sağlayacaktır.”

 

Mustafa Salk (Merit A. Yeşilova): “Gençler yaşlarından dolayı değil, yeteneklerinden dolayı oynuyor”

“21 yaş altı kuralı olmasa da bir şey fark etmez. Çünkü bizim ligimizde bu sezon oynayan bütün 21 yaş altı futbolcu arkadaşlarım zorunluluktan oynamadıkları düşüncesindeyim. Yeteneklerinden dolayı oynuyorlar. Sonuçta 21 yaş küçük bir yaş değil Avrupa’da 19-20 yaşında Dünya Kupası kazanıyorlar. Yani kısacası bir şeyi değiştirmeyecek bence bu kural. Ben elimden gelenin en iyisini yaparak çok daha iyi yerlere gelme hedefindeyim.”

 

Mehmet Öztürk (K.Kaymaklı): “A takım forması giymek tüm gençlerin hakkı”

“Benim ve benim gibi genç oyuncuları liglerimizde görmek çok güzel olacak, benim bu duyguyu tattığım gibi onların da tatması ve bu fırsatı inşallah güzel şekilde kullanan genç oyuncular olur. Çünkü bu duyguyu tatmak herkesin hakkıydı ve yazık ki tatmaları çok kısıtlıydı ama şimdi her şey inşallah daha güzel olur ve daha çok genç yıldızlar liglerimizde parlar.”

 

Halil İ Sivri (Cihangir): “Eğer biz iyiysek, o forma bize verilecektir”

“Bence güzel bir şey oldu. Hocaların zorunlu oynatma sıkıntısı kalmadı ama biz genç futbolcular iyiysek o formayı bize vereceklerdir.”

 

Samet Akrep (Girne Halk Evi): “O yaşa gelmiş bir futbolcu zorunlu oynamamalı”

“21 yaşına gelmiş bir futbolcunun zorunlu 90 dakika sahada tutma kuralı bence yanlıştı. O yaşa gelmiş birinin kurallara ve zorunluluğa kalmadan oynuyor olabilmesi lazım zaten. Şuan sadece kadroda beş 21 yaş altı olmak zorundaymış bu zaten çoğu kulüp için öyleydi.”

 

Fikret Yağcıoğlu (2019-20 sezonu kiralık Göçmenköy): “Oynayan oyuncu her türlü oynar”

“Bence kural ne olursa olsun hak eden futbolcu gerek U21, gerekse büyük yaştaki oyuncu hak ederse her türlü oynar ve kural falan gerekmez. 5 tane olması ayrıca biraz fazla gibi oldu. Ama öyle yaptılarsa yapacak bir şey yok. Bu da demektir ki genç oyuncular rekabete girecek. Sonuçta 21 kişilik bir kadro var.”

Bu haber toplam 4139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.