Gençler ‘barış’ için kaynaştı

Gençler ‘barış’ için kaynaştı

İki toplumlu basketbol takımı Peace Players’in yaz kampı Limasol’un Agros köyünde gerçekleştirildi

A+A-

Sürdürülebilir barışa ulaşmak gençlerin spor yönünden kaynaşmasını sağlayan sivil toplum örgütü Peace Players, bu yıl da basketbol kampı gerçekleştirdi.

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Doherty, iki toplumlu basketbol takımı Peace Players’in (Barış Oyuncuları) yaz kampını ziyaret etti. Kuzey ve Güney Kıbrıs, Kuzey İrlanda, Filistin, İsrail ve Amerika’dan oyuncu ve koçların da yer aldığı etkinlikte Doherty, öğrenciler ve hocalarıyla sohbet ederek sorularını yanıtladı, birlikte basketbol oynadı ve fotoğraf çektirdi. Etkinliğe Galatasaray’la Euroleague şampiyonluğu yaşamış ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nda da yer almış eski basketbolcu Şebnem Kimyacıoğlu da özel konuk olarak katıldı.

 

Doherty: “Kolej yıllarımda futbol oynadım”

Büyükelçi Doherty, etkinlik sırasında basına yaptığı açıklamada 3 yıldan beri Kıbrıs’ta bulunduğunu ve Peace Players programının 150 bin Dolarlık bütçeyle sporun evrensel dilini de kullanarak dünyanın çatışma bölgelerinde yaşayan gençlerini biraya getirdiğini ifade etti.

Kendisinin de sporu çok sevdiğini ve kolej yıllarında futbol oynadığını ifade eden Doherty, yaz kamplarında oyuncuların liderlik, takım çalışması, iletişim, iyi ilişkiler kurma, yardımlaşma ve saygıyı aldıkları eğitimlerle en iyi şekilde tecrübe ettiklerini söyledi.

 

Kimyacıoğlu: “Peace Players’in fahri elçisiyim… Gelecek jenerasyonlardan barış için ümitliyim”

Şebnem Kimyacıoğlu da 3 yıl önce ilk kez Kıbrıs’a yine özel konuk olarak geldiğini ve o günden sonra Peace Players’in fahri elçiliğini yaptığın belirtti.

İlk gelişinin ardından organizasyonda 5 gün geçirdikten sonra Peace Players’in yaptığı işi çok önemli ve ümit verici bulduğunu kaydeden Kimyacıoğlu, gelecek jenerasyonlardan barış için ümitli olduğunu ifade etti.

Barış egzersizlerinin sınıflarda karşılıklı anlayışı geliştirdiğini, bunun yanında sportif egzersizlerin de bedensel gelişime ve takım çalışmasına katkı koyduğunu anlatan Kimyacıoğlu, Galatasaray’a bakış açısının Kıbrıslı Türkler için farklı olduğunu, bu nedenle gençlerin ileriki hedeflerini yüksek tutmalarında etkili olmak istediğini söyledi.

 

Gençler kaynaşıyor

Peace Players Kıbrıs geleneksel yaz kampı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların yanı sıra birçok ülkeden gençlerin katılımı ile yapıldı. Gerçekleştirilen kampta Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençler kaynaştı.  Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerin yanı sıra, program ortağı Kuzey İrlanda, Filistin, İsrail ve Amerika’dan oyuncu Peace Players katılımcıları da kampta yer alıyor. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen kamp, geçen yıl ilk kez adanın kuzeyinde Mağusa Arena’da yapılmıştı.

abd-buyukelcisi-doherty-peace-players-yaz-kampi-(5).jpg

abd-buyukelcisi-doherty-peace-players-yaz-kampi-(2).jpg

 

 

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.