Geleneksel ödüller sahiplerini buldu

Geleneksel ödüller sahiplerini buldu

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Geleneksel “Yılın Başarılıları Ödül Töreni” derneğin Göçmenköy’deki genel merkezinde gerçekleştirildi.

A+A-

Fikret Ünlü Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen törene spor ve siyaset dünyası büyük ilgi gösterirken, yönetim kurulu tarafından belirlenen geleneksel ödüller takdim edildi.

 

 

 

dsc_2105.jpg

 

Oben: “Ülkenin en eski ödüllerinden bir tanesi”

Gecede ilk konuşmayı KTSYD Başkanı Çelen Oben yaptı. Oben, 1983 yılında dernek kurulduktan sonra verilmeye başlanan ödüllerin ülkenin en eski ödüllerden bir tanesi olduğunu belirtti. Oben, son olarak 1996 yılında verilen Spor Basın Teşvik Ödülü’nün yönetim kurulu tarafından yeniden verilmesine karar verildiğini, ödülün merhum spor yazarı Omaç Başat adına verileceğine vurgu yaptı.

 

dsc_2165.jpg

 

Özgürgün: “Unutulmaya yüz tutan isimler unutturulmamalı”

Gecede konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün, spor yazarlığının meşakkatli bir meslek olduğuna değindi. Spor camiasının kendisini ait hissettiği bir camia olduğunu belirten Özgürgün, Yusuf Kaptan, Ahmed Sami Topcan, Sulhi Garan gibi isimleri unutulmaya yüz tutmuş isimlerin unutturulmaması gerektiğini, bu bağlamda KTSYD’yi kutladığını dile getirdi.

 

dsc_2176.jpg

 

Ödüller

Gecede ilk ödül Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen spor yazarı Yücel Hatay’a takdim edildi. Hatay’a ödülünü Başbakan Hüseyin Özgürgün takdim etti. Sulhi Garan Yılın Hakemi ödülüne layık görülen Ülviye Beşe ödülünü Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın elinden aldı.

Mete Adanır Yılın Sporcusu Ödülüne layık görülen basketbolcu İbrahim Yavuz, geceye Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ettiği için katılım gösteremedi. İspanya’da bulunan Yavuz, gönderdiği görüntülü mesajla ödüle layık görüldüğü için teşekkür etti. Yavuz’un ödülünü eniştesi Mustafa Karamercan, Mete Adanır’ın kardeşi Eralp Adanır’dan aldı. Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü ödülüne layık görülen Turgut Karamanoğlu ise ödülünü Hentbol Federasyonu başkanı Mustafa Akyön’den aldı.

 

dsc_2193.jpg

 

Özel Ödüller

Zeka Özteknik Ödülleri’nin takdiminde merhumun babası Erdinç Özteknik ve kardeşi Erol Özteknik de hazır bulundu. Ödüllerden birine layık görülen Çamlık Spor Kadın Voleybol Takımı’na ödüllerini Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya verdi. Doç. Dr. İrfan Suat Günsel ödülünü Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’ndan alırken, Serhan Önet’e ödülünü Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu takdim etti. Ödüle layık görülen bir diğer sporcu Murat Şenyiğit ödülünü Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu’ndan aldı.

 

Spor Basını Teşvik Ödülü

Uzun bir aradan sonra yönetim kurulu tarafından verilmesi kararlaştırılan Omaç Başat’ın isminin verildiği Spor Basın Teşvik Ödülü Süleyman Rebge’ye verildi. Rebge’ye ödülünü KTSYD Başkanı Çelen Oben ve Omaç Başat’ın oğlu Arkın Başat verdi. Gece toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Bu haber toplam 2837 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.