Geleneksel ödüller açıklandı

Geleneksel ödüller açıklandı

KTSYD Yılın Başarılıları Ödül Töreni 29 Haziran’da gerçekleştirilecek

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) geleneksel “Yılın Başarılıları Ödül Töreni” 29 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek. Ödül töreni derneğin Göçmenköy’de bulunan Genel Merkezi’nde yer alacak. Dokuz ödülün verileceği ödül gecesinde Spor Basını Teşvik Ödülü uzun yıllardan sonra Omaç Başat adına takdim edilecek. Yılın Başarılıları Ödül Töreni çerçevesinde Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü Yücel Hatay’a, Mete Adanır Yılın Sporcusu ödülü İbrahim Yavuz’a, Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü Turgut Karamanoğlu’na, Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü de Ülviye Beşe’ye verilecek. Zeka Özteknik Özel Ödülleri Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Serhan Önet, Çamlık Spor Kadın Voleybol Takımı ve Murat Şenyiğit’e takdim edilecek. Omaç Başat Spor Basın Teşvik Ödülü ise spor yazarı Süleyman Rebge’ye verilecek.

 

AHMED SAMİ TOPCAN ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ: Yücel Hatay

yucel-hatay.jpg

Ülke sporuna özellikle yazdığı kitaplar ve görev yaptığı basın yayın kuruluşları ile katkı koyan Yücel Hatay, 13 Ağustos 1946’da Lefkoşa’da doğdu. 1963 yılında Halkın Sesi gazetesinde spor muhabirliğine başlayan, Ankara’da 1967 – 71 tarihlerinde gazetenin Türkiye muhabirliğini yürüten Hatay, 1975 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdikten sonra gazetenin spor şefliğini yaptı. Hatay, Masa Tenisi Federasyonu’nun ilk yönetiminde yer alırken, Güreş Federasyonu’nda genel sekreter ve Merkez Hakem Komitesi’nde asbaşkan olarak hizmet verdi.

Hatay, 1975-1977 yıllarında yayın memuru olarak çalıştığı Gençlik, Spor ve Kültür İşleri Dairesi’nde Kaynak isimli araştırma dergisinin iki sayısının hazırlanmasında yer aldı. Hatay, 1989-2005 yıllarında görev yaptığı Kıbrıs Gazetesi spor servisinde 1996-2002 yıllarında spor şefliği yaptı. 1996 yılında Basın Şeref Kartı sahibi oldu. Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nda da görev yapan Hatay, 2003 yılından günümüze kadar 19 kitap yazdı.

2006 yılında arkadaşlarıyla birlikte Güreşseverler Derneği’ni kurarak başkanlığını yapan, çeşitli kulüp, dernek ve kuruluşların organlarında yer alan Yücel Hatay, birçok kuruluştan ödül aldı.

Yücel Hatay, Spor Dünyası, Halkın Sesi, Haberdar, Kuzey Kıbrıs Postası, Yeni Bakış gazetelerinde ve Spor Tarih dergisinde yazdı. Evli olup bir oğlu, bir kızı ve dört torunu olan Yücel Hatay’ın yazdığı 19 kitap şöyle: Sporda Üstün Hizmet, Güreşimiz, Dünden Bugüne Sporumuz 1-2-3-4, Antrenörümüz, Futbolda Türk-Rum, Futbolumuzda Yarım Asır, Spor Tarihimiz, Sporumuzda İz Bırakanlar, Sporumuz 2006-2007, Gençlik Gücü, Okullarımızda Spor, Sporumuzdan ve Mücadelemizden Anılar Öyküler, Futbolumuzda 50 Sezon, Kan ve Kalem, Direniş, Mücadele.

 

METE ADANIR YILIN SPORCUSU: İbrahim Yavuz

ibrahim-yavuz.jpg

Ülkemizin yetiştirdiği en başarılı tekerlekli sandalye basketbolcularından birisi olan İbrahim Yavuz, Kuzey Kıbrıs Turkcell takımında gösterdiği üstün performansın ardından Türkiye Milli Takımı formasını giydi. İbrahim Yavuz, bu süreçte Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme şansı yakaladı.

Elig Avukatlık Bürosu İstanbul Yıldızlar takımına transferinin ardından performansını arttıran İbrahim Yavuz, 2016 yılında Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde düzenlenen Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda yer alarak en büyük hayalini gerçekleştirdi. İbrahim Yavuz, olimpiyat oyunlarında yer alma başarısı göstererek “KTSYD Yılın Sporcusu” ödülüne layık görüldü.

 

YUSUF KAPTAN YILIN ANTRENÖRÜ ÖDÜLÜ: Turgut Karamanoğlu

turgut-karamanoglu.jpg

Özellikle hentboldaki başarılarıyla ülke sporuna büyük katkılar koyan deneyimli antrenör Turgut Karamanoğlu, 1971 yılında Limasol’da doğdu. İlk ve orta eğitimini Güzelyurt’ta tamamlayan Karamanoğlu, üniversite eğitimini 9 Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde 1989-1993 yılları arasında tamamladı. Ardından Yakın Doğu Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini başarıyla sonlandıran Turgut Karamanoğlu, 1997 yılında YDÜ hentbol takımında oyuncu ve altyapı antrenörü olarak göreve başladı. Bu tarihten 2008 yılına kadar alt yaş kategorilerinde sayısız şampiyonluklar yaşayan deneyimli antrenör, 2008 yılında ‘A’ takımın baş antrenörlüğüne getirildi. Karamanoğlu 2011 yılından beridir Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyesi olarak görev alırken; YDÜ’yü de hentbolun önde gelen kulüplerinden biri haline getirerek marka yaptı. Karamanoğlu yönetiminde YDÜ; 2009-2010, 2010-2011, 2012-2013, 2014-2015 ve 2015-2016, sezonlarını lig ve kupa şampiyonu olarak tamamladı. Turgut Karamanoğlu, Türkiye Ligi’nde bir dönem mücadele eden Beşparmak takımında 2010-2013 yılları arasında antrenörlük görevini üstlendi. Karamanoğlu ayrıca, milli takımda çeşitli kategorilerde uzun yıllar görev aldı.

 

SULHİ GARAN YILIN HAKEMİ: Ülviye Beşe

ulviye-bese.jpg

2011 yılında başladığı basketbol hakemliğinde dikkat çekici bir yükseliş trendi gösteren Ülviye Beşe, son 4 yıldır Türkiye Basketbol Liglerinde görev alma başarısı gösterdi. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından son sezonda her hafta maç tayini alarak Türkiye’de düdük çalan Ülviye Beşe, bu performansına ek olarak ülkemiz basketbol liglerinin her kademesinde görev alarak başarılı maçlar yönetti. Bocce sporunun ülkemizde gelişimi yanında hentbolda da hakemlik görevleri ile spora hizmet eden Ülviye Beşe, “KTSYD Sulhi Garan Yılın Hakemi” ödülünün bu yılki sahibi oldu.

 

OMAÇ BAŞAT SPOR BASINI TEŞVİK ÖDÜLÜ: Süleyman Rebge

suleyman-rebge.jpg

Uzun bir aradan sonra verilmesine karar verilen ve merhum spor yazarı Omaç Başat’ın isminin verildiği Teşvik Ödülü’ne Süleyman Rebge layık görüldü. 10 Şubat 1993 tarihinde Lefkoşa’da doğan Süleyman Rebge, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Bölümü’nden 2015 yılında mezun oldu. Mezuniyetin ardından Final Koleji’nde Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Rebge, 2015 – 2016 yılları arasında Yenidüzen Gazetesi’nde, 2016 yılından itibaren de Diyalog Gazetesi’nde spor yazarlığı yapıyor. Futbol sezonu içerisinde Bayrak Radyosu’nda maç canlı anlatımında da görev yapan genç spor yazarı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda canlı olarak yayınlanan Kadınlar Voleybol Final Serisi’ni sunarak spor basının televizyon kanadında da mesleği icra etti.

 

ZEKA ÖZTEKNİK ÖZEL ÖDÜLLERİ

 

Doç. Dr. İrfan Suat Günsel

irfan-gunsel.jpg

Doç. Dr. İrfan Günsel 9 Ekim 1981’de Lefkoşa’da doğdu. Ortaöğrenimini Yakın Doğu Koleji’nde yaptı. Günsel 1998’de Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek öğrenimini tamamladı. Hukuk Yüksek Lisans eğitimine devam eden Günsel, 2003-2004 yıllarındaki çalışmasıyla Yüksek Lisans diploması aldı. Hemen akabinde, Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü’nde lisans eğitimine başladı ve kendisine bu fakültede eğiticilik yolunu da açacak olan bir eğitimi tamamladı. Günsel, hukuk eğitiminin nihaî safhasına devam etmek üzere, Kamu Hukuk ve Deniz Hukuku İnterdisipliner Anabilim Dalında uzmanlaşmak hedefiyle doktora programını tamamladı. 2014 yılında ise Doçentlik unvanını almaya hak kazandı.

Uluslararası Hakemli Dergilerde 7 makalesi bulunan Günsel’in “Doğu Akdeniz Uluslararası Sularının Hukuki Durumu” adlı kitabı basım aşamasındadır. Günsel, 2009’da, Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı seçildi. Spora da ciddi yatırımlar yapan ve özellikle ülke sporunda en fazla branşta katılım gösteren Yakın Doğu Spor Kulübü’nün öncü isimlerinden olan Günsel, gerek tesis, gerekse de maddi anlamda Kıbrıs Türk sporuna katkılar koydu. Ülke sporunun yanı sıra Türkiye’ye de YDÜ ismiyle açılan Günsel, Kadın Basketbol Takımı’nın Avrupa’nın zirvesine oturmasında baş aktörlerden biri oldu. Bunun yanında diğer branşlarda da akla gelen ilk kulüplerden olan YDÜ Spor Kulübü’ne ciddi emek harcayan Günsel, eğitim ve farklı alanların yanında spora ve sporcuya verdiği önemle de birçok kişinin takdirini kazandı.

 

Serhan Önet

serhan-onet.jpg

Kıbrıs Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en önemli futbolculardan birisi olan Serhan Önet, Yenicami altyapısında başladığı kariyerinde bir çok üst düzey takımda forma giydi, şampiyonluklar yaşadı. Yetiştiği Yenicami ile birlikte Gönyeli ve Çetinkaya’da şampiyonluklar yaşayan Serhan Önet, Doğan Türk Birliği ve Ozanköy gibi takımların da formasını giydi. Serhan Önet, KKTC A Milli Futbol Takımı’nın ikinci geldiği CONIFA Euro 2017 organizasyonunda “En iyi futbolcu” seçilerek, KTSYD Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

 

Çamlık Spor

camlik-spor.jpg

Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen 2016 – 2017 voleybol sezonu Çamlık Spor Kadın Voleybol Takımı için oldukça başarılı geçti. Lig ve Süper Kupa şampiyonu olan Mağusa ekibi sezon içersinde oynanan üç kupanın iki tanesini kazanarak ön plana çıktı. Lig mücadelesinde özellikle Yakın Doğu Üniversitesi karşısında 1-0 geriden başladığı ve 2-0 geriye düştüğü final serisini 3-2’lik skorla kazanmayı başaran Çamlık, rakibinin 7 yıldır üst üste kazanmış olduğu şampiyonluk serisini de sonlandırmış oldu. Çamlık Spor ayrıca sezonun tamamlanması ile birlikte oynanan Süper Kupa mücadelesinde de YDÜ’yü mağlup ederek bu alanda da rakibinin uzun yıllardır koruduğu şampiyonluk unvanını bitirdi. Çamlık Spor sezon içerisinde düzenlenen Rauf Raif Denktaş Kupası’nda final oynama başarısı gösterdi.

 

Murat Şenyiğit

murat-senyigit.jpg

Vücut geliştirme sporu ile ilgilenen birçok kişinin örnek aldığı isimlerden biri olan Murat Şenyiğit, 14 Aralık 1978 yılında doğdu. 19 yaşından beridir vücut geliştirme sporu ile uğraşan Şenyiğit, Kuzey Kıbrıs’ta birçok şampiyonluk kazandı. Ülke sınırlarının yanı sıra Avrupa’da ve dünyada da adını fazlasıyla duyuran Murat Şenyiğit 2008 ve 2013’te NAC Universe 3’üncüsü, 2011’de NAC Universe 2’incisi ve 2012 ile 2014 yıllarında da NAC Universe 4’üncüsü oldu. Dünya Şampiyonaları’nda da ülkemize sayısız başarılar getiren Şenyiğit, 2013 yılında NAC Dünya Şampiyonası’nda 2’nci, 2016’da 3’üncü ve 2017 yılında da 6’ncı olarak yer aldı. Türkiye’de de 2013 yılında dalında şampiyon olan Şenyiğit, 2008 yılında ikinci oldu. Murat Şenyiğit ayrıca Balkan Şampiyonası’nda +100 kiloda şampiyon olarak önemli bir başarıyı kariyerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.