GAÜ eskrim takımından Türkiye'de önemli başarı

GAÜ eskrim takımından Türkiye'de önemli başarı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Erkek Kılıç ve Kadın Flöre Eskrim takımları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Türkiye Eskrim Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Erkek Kılıç ve Kadın Flöre Eskrim takımları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Türkiye Eskrim Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. GAÜ Erkek Kılıç Takımı Türkiye 1’incisi, Kadın Flöre Takımı ise Türkiye 3’üncüsü oldu.

14-16 Mart tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde yapılan şampiyonada, GAÜ Erkek Kılıç sporcuları altın madalyayı alırken, Kadın Flöre sporcuları ise bronz madalya aldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Eskrim takımı antrenörü Ömer Aydın yaptığı açıklamada, özveri ile yapılan çalışmalarının karşılığını aldıkları için mutlu olduğunu belirtirken, sporcularını bu zorlu müsabakalarda göstermiş olduğu üstün başarısından dolayı tebrik edip bu süreçte emeği geçenlere de teşekkür etti.

Aydın açıklamasının devamında ise şunları söyledi; “Üniversiteler Eskrim Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde GAÜ Erkek Kılıç Takımı (Volkan Şener, Alper Akkuş, Utku Tüz), ODTÜ ve Bilgi Üniversitesi’ni yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca aynı gün oynanan GAÜ Kadın Flöre Takımı da (Beril Uslular, Tuğba Nur Kuru, Tülay Kuruçolak) Türkiye üçüncüsü olarak ikinci kupayı üniversitelerine kazandırdı. Müsabakaların son gününde ise GAÜ Erkek Flöre takımı (Burak İpek, Oğuzhan Beyoğlu, Doğukan Uğur Balkan), 3. kupayı da kazandı. Ayrıca, müsabakaların ilk gününde ise Erkek Kılıç Takımı sporcusu Volkan Şener ferdi Türkiye şampiyonu oldu” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.