“Futbolcuların özlük hakkı korunamayacak”

 “Futbolcuların özlük hakkı korunamayacak”

Futbolcular Derneği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu’nun transferde ödeme konusunda futbolcu lisansının askıya alınması ile ilgili aldığı kararın futbolcuların özlük hakkını korumayacağını savundu.

A+A-

Futbolcular Derneği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu’nun transferde ödeme konusunda futbolcu lisansının askıya alınması ile ilgili aldığı kararın futbolcuların özlük hakkını korumayacağını savundu.

Futbolcular Derneği’nin açıklaması şöyle;

“Geçtiğimiz günlerde KTFF’nin bazı radikal kararlar aldığı herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararların içerikleri ile inceleme ve fikir alış verişlerinde bulunmaya devam ediyor olsak da, özellikle transfer ile ilgili olarak ilgili kulüplerin federasyon nezdinde çek ve/veya nakit olarak ödenmesi hususu ile ilgili açıklama ihtiyacında bulunduğumuzu belirtmek isteriz.

Derneğimiz göreve başladığı ilk günden itibaren futbolcuların özlük ve sağlık haklarını kulüpler karşısında korumaya ve profesyonelliğe ilk adım atma yönünde ‘Futbolcu Sözleşmeleri’ni getirme hususunda önemli adımlar atarak, sonuna yaklaştığını parantez içerisinde belirtmemizde fayda olduğunu düşünmektedir. Bu hususun dışında yukarıda bahsedilen ilgili maddede kulüpler tarafından transfere yönelik verilecek çeklerin karşılıksız çıkması durumunda futbolcu ilk transfer dönemine değin askıda kalacağı keza ilgili kulübe transfer yasağı konulacağı belirtilmiştir.

Bu maddenin esas gayesini irdelediğimizde her ne kadar da kulüplere bir yaptırım gibi gözükse de dolaylı olarak futbolcunun lisansının askıya alınması bire bir özlük haklarını korumayacağı nettir.

Kulüplerin arasında gerçekleşecek transferlerin maddiyata bağlı olmasının futbolcunun manevi değeri olan futbol sevgisinin önüne geçmesi kabul edilebilir bir anlayış değildir.

Yine bu bağlamda belirtilmek istenen iyi anlaşılmadır ki, KTFF’nin geçmiş dönemden gelen gelişimini ve/veya emeklerini ve/veya iç işleyişine göre karşılaştığı sorunlara göre kararlar almasını da göz ardı edeceğimiz anlamına gelmediğini vurgulayarak, futbolcu kardeşlerimizin transferlerinde Kulüplerinden KTFF nezdinde yapılacak transferlerle ilgili olarak nakit yapılmasını ve/veya ilgili çeklerin ileri tarihli ödemelere ilişkin olarak karşılığının ilgili banka tarafından GOOD FOR PAYMENT mühürü vurularak her türlü durumda Karşılıksız çıkmasını önlemesini önerir ve telkinde bulunuruz.

Bu yönde yapılacak transferlerin futbolcu kardeşlerimizin askıda kalmasını önleyeceğinin garantisi olduğu gibi kulüplerimizin de, futbolcuların transfer sıkıntısı hususunda kafalarında soru işareti kalmayıp kendini tamamen motive edebilmesi bakımından anlayış göstermesini rica ederiz.”

Bu haber toplam 1923 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.