“Futbol için çok kişi riske atılmak isteniyor”

“Futbol için çok kişi riske atılmak isteniyor”

Çetinkaya futbolcusu Mustafa Yaşınses, futbola bir an önce dönüşün büyük risk taşıdığı görüşünde

A+A-

Çetinkaya Türk Spor Kulübü forması giyen Mustafa Yaşınses, sosyal medya hesabından açıklama yaparak bir an önce futbola dönüş için çok kişinin riske atılmak istendiğini ifade etti. Yaşınses bundan dolayı ülke futbolundan soğuduğunu belirttiği açıklamasında yaşanacak riskten ayrı olarak dört iki aydır yatan bir sporcunun dört haftada nasıl hazır olabileceği sorusunu sordu.

 

Yaşınses: “Şaka gibi gerçekten”

Yaşınses yaptığı paylaşımla şu ifadeleri kullandı: “Son birkaç haftada hiç olmadığım kadar soğudum bu ülke futbolundan… Meğer hangi gözler ne zihniyetler karşısında emek veriyormuşuz. Bu zihniyetlerin çoğu da otorite kabul edilen büyüklerimiz. Gördüklerime, duyduklarıma inanmakta güçlük çekerim gerçekten. En kaba tabirle söylemek gerekirse sırf ‘Top oynayacayık’ diye oyuncu arkadaşlarımın, hocalarımızın, kulübün emekçilerinin sağlığı oldubittiye getirilip riske atılmak isteniyor, şaka gibi gerçekten.”

 

“İki aydır yatan sporcu 4 haftada nasıl hazır olabilir?”

“Anlatmak, örnek vermek istediğim çok şey var ama anlamayacaklarına kanaat getirdim. Pandemic olarak yaşayacağımız risk bir kenara dursun, 4 haftalık bir süreçte iki aydır yatan bir sporcu nasıl hazır olabilir? Hiç birimiz profesyonel değiliz. Çoğumuzun evinde belki de mekik çekeceği müsait bir ortam bile yok. Hayallere kapılıp bak Türkiye’de oyuncular evlerinde fit kalıyor demeyi bırakın lütfen. Trajikomik bir bakış açısındasınız. Kontratlarında milyonlar yazan sporcuların evlerindeki çalışma ortamı şu an ülkemizde hiçbir takımda yoktur. Her şeyin başı sağlık. Saygılar…”

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.