Finalistler belirlendi

Finalistler belirlendi

Hentbolda Derviş Mişon Anı Turnuvası’nda yarı final karşılaşmaları tamamlandı

A+A-

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Derviş Mişon Anı Turnuvası’nda finale yükselen son ekipler erkeklerde Gençlik Gücü, kadınlarda da DİGEM oldu. Bu sonuçların ardından erkekler finalinin adı G.Gücü – DAÜ, kızlar finalinin adı UKÜ – DİGEM oldu.

 

Kadınlarda UKÜ – DİGEM finali

Atatürk Spor Salonu’nda dün oynanan yarı finallerin ilkinde büyük kadınlarda Yakın Doğu Üniversitesi ile DİGEM karşı karşıya geldi. Rakibini 29-23’lük skorla mağlup eden DİGEM, finale yükselen taraf oldu. DİGEM’den Teodora Saviç kaydettiği 12 sayı ile maçın en skorer ismi olurken YDÜ’den Büşra Karabıyıkoğlu ise 11 sayı kaydetti. Bu sonucun ardından DİGEM finalde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

 

Erkeklerde DAÜ – G.Gücü finali

Bu karşılaşmanın ardından Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Gençlik Gücü karşı karşıya geldi. Rakibini tek sayı farkla 24-23 mağlup eden G.Gücü finale yükselme başarısı gösterdi. G.Gücü’nden Gökay Tatlıyay 7, Ahmet Altan da 6 sayı ile galibiyete katkı koydu. UKÜ’den Alp İnan kaydettiği 8 sayı ile maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımının galip gelmesi için yeterli olmadı. G.Gücü finalde DAÜ ile karşı karşıya gelecek.

 

Finaller yarın

Derviş Mişon Anı Turnuvası’nda final karşılaşmaları yarın UKÜ Arena’da yer alacak. Kadınlar finali saat 17.00’de, erkekler finali 18.30’da başlayacak.

Bu haber toplam 2282 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.