Final zamanı

Final zamanı

Bu akşam Mağusa Türk Gücü ile Yenicami arasında oynanacak olan final karşılaşması ile Kıbrıs Kupası sahibini bulacak

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Kıbrıs Kupası’nda 2018 – 2019 sezonu şampiyonu bugün belli olacak. Süper Lig’de sezon boyunca büyük bir çekişme yaşayan Mağusa Türk Gücü ile Yenicami arasındaki mücadele bu sefer Kıbrıs Kupası finalinde yaşanacak. Mete Adanır Stadı’nda yer alacak olan karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

 

Yenicami 7, MTG 5 kez kazandı

Daha önce Federasyon Kupası adı altında da oynanan, 10 Haziran 1956’da Çetinkaya’nın Doğan Türk Birliği’ni 3-2 yenerek ilk şampiyon olmasının ardından oynanmaya başlanan Kıbrıs Kupası’nda 58’inci kupa sahibini bulacak.

Yenicami daha önce 7 kez kupayı kazanma başarısı gösterirken, Mağusa Türk Gücü 5 kupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

 

En çok Çetinkaya kazandı

Kıbrıs Kupası’nda en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan ekip Çetinkaya Türk Spor Kulübü oldu. Çetinkaya 17 kupa şampiyonluğu ile bu alanda açık ara zirvede yer alıyor.

Bugüne kadar 12 farklı takımın kazandığı kupada Çetinkaya’nın ardından 8 kupa şampiyonluğu ile Gönyeli geliyor.

Bugün Yenicami kupayı kazanması halinde 8’inci şampiyonlukla Gönyeli ile kupa sayılarını eşitleyecek. Mağusa Türk Gücü’nün kazanması halinde yeşil-sarılı ekip 6’ncı şampiyonluğuna ulaşacak.

 

İki ekip son finallerini kaybettiler

Bugün Kıbrıs Kupası finalinde karşılaşacak olan iki ekip son oynadıkları kupa finallerinden boynu bükük ayrıldılar. Yenicami 2016 yılında Küçük Kaymaklı ile Girne’de oynadığı finali penaltı atışları sonunda kaybetmişti. Mağusa Türk Gücü ise geçtiğimiz yıl Cihangir ile oynadığı final mücadelesini Lefkoşa’da 3-1’lik skorla kaybederek kupaya uzanamamıştı.

 

Yenicami’nin 4, MTG’nin 32 yıllık hasreti

Yenicami son kupa şampiyonluğuna 4 yıl önce ulaştı. Siyah beyazlılar 2013 yılında yine Mağusa Türk Gücü ile finalde karşılaşmış ve 2-0’lık skorla galip gelen taraf olmuştu. Mağusa Türk Gücü’nün kupa hasreti ise 32 yıl. Sarı yeşilli ekip son olarak 1987 yılındaki iki ayaklı finalde Yalova’yı 3-3 ve 2-0’lık skorlarla yenerek kupayı kazanma başarısı göstermişti.

 

 

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.