Eskişehir’de zirve yaptılar

Eskişehir’de zirve yaptılar

Ülkemiz atıcıları Eskişehir’de düzenlenen Türkiye şampiyonasında başarılı sonuçlar elde etti

A+A-

KKTC Atıcılık Federasyonu’na bağlı atıcılar Eskişehir’de düzenlenen Trap – Skeet ve Double Trap Türkiye Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar elde ettiler. Salahi Zaimoğlu’nun büyük erkeklerde birinci olduğu şampiyonada Ahmet Anıl Tunçalık beşinci oldu. KKTC takım olarak üçüncülük elde ederken, genç erkeklerde Kemal Madencioğlu birinci, Salih Hafız ikinci ve Ali Çeler üçüncü olma başarısı gösterdi.

 

Zaimoğlu’ndan birincilik, takım olarak üçüncülük

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından 1-2 Temmuz tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenen şampiyonada Yakın Doğu Spor Kulübü adına yarışan Salahi Zaimoğlu skeet büyük erkekler kategorisinde 117 vuruş kaydederek final atışlarında birini olma başarısı gösterdi. Salahi Zaimoğlu, Yaşar Akmen ve Hasan Unuz’dsan oluşan KKTC takımı ise üçüncülük elde etti.

 

Tunçalın, Madencioğlu, Hafız ve Çeler’den başarı

Türkiye takımlarında yer alan Kıbrıslı Türk atıcılardan Ahmet Anıl Tunçalın skeet büyük erkekler kategorisinde final atışlarında elde ettiği derece ile beşinci oldu. Gençlerde ise Kemal Madencioğlu birinci, Salih Hafız ikinci ve Ali Çeler üçüncü gelerek şampiyonayı başarı ile tamamladı.

 

Yiğitcan: “Teşvik edilmelerini sağlayacağız”

Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan yaptığı açıklamada sporcuları Türkiye’de elde ettikleri başarıdan dolayı kutlarken, özveri ile bıkmadan, usanmadan her türlü cefakarlığı esirgemeden gösteren ailelerini de kutlayarak büyük gurur yaşadıklarını belirtti. Yiğitcan, “Sporcularımız bu yarışmalarda başarılı olmuşlardır. Başarılı olanlara katkı konusunda girişim yaparak onların teşvik edilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.