Esenyel ile Savaşkan'ın yolları ayrıldı

Esenyel ile Savaşkan'ın yolları ayrıldı

Ülkemiz atletlerinden Buse Savaşkan ile antrenörü Çilem Esenyel’in yolları ayrıldı.

A+A-

Ülkemiz atletlerinden Buse Savaşkan ile antrenörü Çilem Esenyel’in yolları ayrıldı. Yazılı bir açıklama yapan Esenyel, 7 yıldır birlikte çalışarak birçok derece ve rekora imza attıkları sporcusu Buse Savaşkan ile birlikteliklerinin sona erdiğini duyurdu.

Gerek okul, gerek federasyon yarışları, gerekse Türkiye’de birlikte birçok derece elde ettiklerini belirten Esenyel, Savaşkan’ın dört yıl önce Fenerbahçe adına yarışmaya başladığını, 2018 yılı Ocak – Şubat aylarında İstanbul Atletizm Salonu’nda düzenlenen gençler müsabakasında Türkiye ikincisi olarak Türkiye Atletizm Milli Takımı’nın kamp çalışmalarına katılma hakkı elde ettiğini belirtti.

Kamp sırasında, Türkiye’de görev yapan bir meslektaşı tarafından aldığı telefonla Buse’nin Türkiye’de kalmaya karar verdiğini ve orada kendine antrenör bulduğunu öğrendiğini belirten Esenyel, kendisi ile yaptığı yüzyüze görüşme sonrasında bu olayı doğruladığını ve şu anda bağlı bulunduğu ENKA Kulübü’nün antrenörü ile Türkiye’de çalışmalara başladığını belirtti. Açıklamasında “Bunca yıllık emeğimin bir anda gözardı edilmesi bana yapılan haksızlık ve saygısızlıktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullanan Esenyel, “Amacı ülke sporuna hizmet olan benim gibi antrenörlerin emeklerinin bu kadar ucuz olmaması lazım.

Bundan sonraki hedefim yeni sporcuları yetiştirip ülke sporuna kazandırmaktır. Buse Savaşkan’la olan sporcu-antrenör ilişkimiz bitmiştir, bundan sonrası içinde herkes kendi yolunda yürüyecektir. Ben bir eğitimci olarar bundan sonraki spor hayatında ona başarılar dilerim” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2365 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.