Erten Gazi deneyimlerini anlattı

Erten Gazi deneyimlerini anlattı

Cyprus Basketball Academy düzenlediği seminerle sporcularına beslenmenin önemini aktardı, Amerikan Kolej Ligi'nde oynayan Erten Gazi'yi konuk etti.

A+A-

Cyprus Basketball Academy, düzenlediği seminerle hem sporcularına beslenmeye yönelik eğitim verdi, hem de basketbol kariyerini Amerikan Kolej Ligi’nde (NCAA) sürdüren Erten Gazi ile buluşturarak deneyimlerini aktarmasını sağladı.

Bir süredir faaliyetlerini sürdüren Cyprus Basketball Academy, sporcularına ilk olarak iyi birer atlet olmanın yanı sıra basketbolun niteliklerini de kazandırmayı hedefliyor. Sporcuların fiziksel özelliklerini geliştirme, arkadaşlık, takım olabilme, yardımlaşma ve disiplini erken yaşta sporculara kazandırmak akademinin hedefleri arasında yer alıyor. Yurt dışı temaslarla sporcuların farklı ülkelerde basketbol oynayan sporcularla buluşturmayı da planlayan akademide eğitimler konusunda uzman, uluslararası alanda eğitim almış, milli takım tecrübesi bulunan teknik kadro tarafından veriliyor.

 

Altyapılarda beslenme konuşuldu

Cyprus Basketbol Academy, dün Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde sporcularına ve ailelerine yönelik bir seminer düzenledi. Seminerde uzman diyetisyen Emine Ömerağa “Altyapılarda beslenme” konu başlığı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Erten Gazi ve ailesi konuşmacı olarak katıldı

Seminerin ayrıca önemli bir konuğu vardı. Türkiye alt yaş milli takımlarında forma giyen, basketbol kariyerini Amerikan Kolej Ligi’nde (NCAA) sürdüren Kıbrıslı Türk Erten Gazi konuşmacı olarak seminerde yer aldı. 2015 yılından bu yana Amerika’da bulunan Erten’e ayrıca ailesi Ayten ve Uğur Gazi de eşik ederek konuşmacı olarak seminere katkı koydular. Gazi ailesi akademik başarı ve spor kariyerinin birlikte yürütlmesi ile ilgili deneyimlerini küçük sporculara aktardılar.

Bu haber toplam 3010 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.