“Dört ayaklı bir spor vizyonumuz var”

“Dört ayaklı bir spor vizyonumuz var”

Başbakan Tufan Erhürman “Hükümetin Kurulmasından Bugüne Başbakanlık Çalışmaları” basın toplantısında spora yönelik açıklamalar yaptı.

A+A-

Başbakan Tufan Erhürman “Hükümetin Kurulmasından Bugüne Başbakanlık Çalışmaları” konulu basın toplantısında spora yönelik açıklamalarda bulundu. ‘Altyapı ve Yetenek Seçimi Programı’nın hazırlandığını, bu doğrultuda ‘Ödül ve Teşvik Mevzuatı’nın düzenlenmeye başlandığını belirten Erhürman, uluslararası kuruluşlar nezdinde yapılan girişimlerle gençlerin uluslararası spor müsabakalarına katılmasının yollarının açılmaya başladığını duyurdu. Sporda dört ayaklı vizyonları olduğunu ifade eden Erhürman, uzun bir süredir toplanmayan Spor Şurası’nın 2018 yılı Ekim ayında toplanacağını açıklarken, daha fazla insanın spor yapması, yetenekli gençlerin yetenekli olduğu spor dallarında olanak tanınarak uluslararası alanda başarılı olmaları yönündeki konuların şurada görüşülmesini istediklerini belirtti.

 

Erhürman: “Dört ayaklı bir spor vizyonumuz var”

Başbakan Tufan Erhürman basın toplantısında yaptığı açıklamada sporun genel olarak özel ilgi alanı olarak görüldüğünü ancak kendilerinin böyle bakmadıklarını söyledi. Sporda dört ayaklı bir vizyonları olduğunu belirten Erhürman, “Temel vizyonumuz ne kadar çok insanımız spor yaparsa o kadar iyi, ne kadar çok sporcumuz lisanslı hale gelirse o kadar iyi, ne kadar elit sporcu yetiştirebilirsek o kadar iyi, sporcularımıza ne kadar uluslar arası müsabaka olanağı sağlarsak o kadar iyi. Dört ayaklı bir spor vizyonumuz var” dedi.

 

“Hayata geçireceğimiz projelerimiz hazırdır”

“Çok kısa süre içerisinde Spor Dairemiz çok yatırım, tamirat, tadilat gerçekleştirdi” diyerek sözlerini sürdüren Başbakan Erhürman, “Bunlar var olanlara yönelik elimizdeki para ile yapabildiklerimizdir. Para kullanma olanağımız serbest kaldığı anda hayata geçireceğimiz projelerimiz de hazırdır. Ama bunlar daha çok futbol sahası yapmak, daha çok basketbol, voleybol oynayabilecek salon yaratmak yeterli değil. Gençleri spora yöneltmek gerekir. Özellikle yetenekli gençleri spora yöneltmek gerekir” dedi.

 

“Altyapı ve Yetenek Seçimi Programı hazırlandı”

Küçük yaşta sporcuların belirlenmesi için ‘Altyapı ve Yetenek Seçimi Programı’nın hazırlandığını açıklayan Başbakan Tufan Erhürman, “Bu program aracılığı ile tespit edeceğimiz yetenekli gençlere yönelik teşvikler ve destekler hayata geçecek. Çocuklarımız küçük yaştan alınacak, yetenekli oldukları alanlarda teşvik edilerek ve desteklenerek, mali olarak da desteklenerek geleceğe hazırlanacaklar” açıklamasını yaptı.

 

“Ödül ve Teşvik Mevzuatı düzenleniyor”

Gençler program çerçevesinde geleceğe hazırlanırken bunun bir de mevzuatının olması gerektiğini söyleyen Tufan Erhürman, “Ödül ve Teşvik Mevzuatı’nın düzenlenmesini hemen başlattık. Biliyorsunuz birçok ülkede ödül ve teşvik mevzuatı aracılığıyla çocuklar yetenekleri doğrultusunda yetiştirilir ve belli uluslararası müsabakalara hazırlanır. Ama bu alanda yerleşmiş, ne olduğu belli olan bir mevzuat şu anda yok. Bunun da hazırlanması çalışmalarını tamamlamak üzereyiz” şeklinde konuştu.

 

Uluslararası müsabakalara katılım

Uluslararası spor müsabakalarına katılım için yolların açılmaya başlandığını belirten Tufan Erhürman, “Ayrıntılarını veremeyeceğim çok sayıda, 10’un üzerinde uluslararası kuruluş nezdinde girişimde bulunduk geçtiğimiz üç ay içerisinde. Bu girişimler aracılığıyla gençlerimizin uluslararası spor müsabakalara katılmasının yollarını açmaya da başladık. Bunlarda da başarı elde edebileceğimizi de gördük” dedi.

 

“Spor Şurası’nın toplanması için çalışmalar başladı”

Uzun süredir toplanamayan Spor Şurası’nın Ekim 2018’de toplanması için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Başbakan Tufan Erhürman, “Amacımız çok net. Bir şura olsun değildir amacımız. Bu ülkede nasıl olur da daha fazla insanı spor yapar hale getireceğiz, farklı spor alanlarında yetenekli olan gençlere sadece futbolda değil yetenekli oldukları diğer spor alanlarında da nasıl olanaklar tanıyacağız ve yetenekli gençleri tespit edip uluslararası alanda başarılı olacak noktaya nasıl taşıyacağız, bütün bunların Spor Şurası’nda görüşülmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.