Disiplin Kurulu kararları

Disiplin Kurulu kararları

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 25-29 Ekim 2019 tarihleri arasında oynanan K-Pet Süper Lig, K-Pet 1.Lig, U21 Ligleri ve U17 Ligi ile ilgili olarak toplandı.

A+A-

Av. Gizem Bahri Soydan başkanlığında toplanan Disiplin Kurulu söz konusu tarihler arasında oynanan karşılaşmalarla ilgili olarak disiplin cezalarını görüştü.

Toplantıda aşağıdaki kararlar alındı;

 

FUTBOLCU

CEZA

 

CAN BABAHAN

Değirmenlik SK

 

1 Maç

HÜSEYİN YEŞİL

Cihangir GSK

 

1 Maç

BURAK TÜNSAY

Mormenekşe GBSK

 

1 Maç

HASAN YAŞINSES

Görneç KSK

 

1 Maç

TURGUT KAAN ÇOBAN

Yonpaş Dumlupınar TSK

 

1 Maç

MEHMET ALİ DEMİR

Girne Halk Evi

 

3 Maç

HÜSEYİN BAHÇECİ

Esentepe KKSK

 

3 Maç

ZEYNEL  KOLUKISA

Maraş GSK

 

3 Maç

SERKAN TEBELLEŞOL

Maraş GSK

 

3 Maç

MERT AKAMAN

Karşıyaka ASK

 

1 Maç

VOLKAN TÜRÜT

Karşıyaka ASK

 

2 Maç

TÜRKAY ÖZYEŞER

Dikmen Gücü SK

 

2 Maç

 

KULÜP/PERSONEL/ANT./TD

CEZA

ÜMİT AKTÜL

Girne Halk Evi

 

1 MAÇ

 

4 SARI KART NEDENİYLE 1 MAÇ CEZALI OYUNCULAR

KAAN BOROVA

Girne Halk Evi

REMZİ BETMEZOĞLU

Türk Ocağı Limasol

ADİL YALÇIN UÇAR

Mağusa Türk Gücü

NUSRET YELTEKİN

Lefke TSK

HALİL AKHAN

Gençlik Gücü TSK

MEHMET ÖZYAY

Karşıyaka ASK

GÖRKEM  TAŞ

Dörtyol SK

MEHMET BOROZAN

Girne Halk Evi

GÖKAY ALPÇOĞAY

Mormenekşe GBSK

 

DİSİPLİN KURULU KARARLARI

  1. 27/10/2019 tarihinde Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanan Değirmenlik SK – Cihangir GSK U17 Ligi D Grubu müsabakasının 72. dakikasında ikinci ihtar ile oyundan ihraç edilen 114722 lisans numaralı Değirmenlik SK oyuncusu Kaan Efe Eser’in ihraçtan sonra müsabaka hakemi üzerine yürüdüğü, müsabaka hakeminin göğüs kısmına 2 eli ile şiddetli bir şekilde vurduğu ve hakeme yönelik  hakarette bulunduğu raporlarda tespit edilmiştir. Dolayısı ile ilgili futbolcuya ikinci ihtardan dolayı DT 88/4 uyarınca 1 (Bir) resmi müsabakadan DT 88/4 ve DT 41/1(a) uyarınca da çift sarı karttan sonra Hakem, KTFF veya mensuplarının kişilik haklarına saldırı, hakaret küfür ve tehdit şeklindeki davranışlarından ötürü 5 (Beş)  resmi müsabakadan yani toplamda 6 (Altı) resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

 

  1. 27/10/2019 tarihinde Akdoğan Özgürlük Stadı’nda oynanması gereken Mesarya SK – Bostancı Bağcıl SK U 21 1.Lig müsabakasına konuk Bostancı Bağcıl takımının çıkmadığı tespit edilmiştir. KTFF Müsabaka Talimatı 12.maddesinin 2. fıkrası kulüplerin müsabaka statülerinde belirlenen zaman çizelgelerine  uymakla mükellef olduğunu açıkça ifade etmektedir. Ayrıca yine Müsabaka Talimatı 20. maddesinin 1.fıkrasında da müsabakanın belirlenen sahalarda, ilan edilen saatlerde başlaması zorunlu kılınmıştır. Dolayısı ile yukarıda iktibas edilen ve zorunluluk içeren maddeler kapsamında Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nün 27/10/2019 tarihinde Akdoğan Özgürlük Stadı’nda oynanması gereken resmi müsabaka için stada gitmediğini ve/veya sahaya çıkmadığını değerlendirdiğimiz vakit Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nün Müsabaka Talimatını açıkça ihlal ettiği tespit edilmiştir. Dolayısı ile Müsabaka Talimatının 24. Maddesinin (g) fıkrasının ihlal edildiği gerekçesi ve Müsabaka Talimatı 25. Maddesinin 3. Fıkrası uyarınca Bostancı Bağcıl Spor Kulübü U 21 1.Lig takımının hükmen mağlup sayılmasına, müsabakanın ise Müsabaka Talimatı 25. Maddesi 4.fıkrası uyarınca ise Mesarya SK U21 1.Lig takımının lehine 3-0 tescil edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.