Dışa açılım konusunda destek istendi

Dışa açılım konusunda destek istendi

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, Katar Hentbol Federasyonu Başkanı Ahmet Mohammad Al Shaabi ile görüştü

A+A-

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, geçtiğimiz gün Katar Hentbol Federasyonu Başkanı Ahmed Mohammad Al Shaabi ile görüştü. Katar Hentbol Federasyonu Başkanı Al Shaabi aynı zamanda Asya Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Dünya Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi. Bosna Hersek’in Bogojna kentinde gerçekleşen görüşmede Hentbol Federasyonu başkanı Bahadır Ayhan, ülkedeki hentbolun durumu yanında, sıkıntıları da Al Shaabi’ye aktarma fırsatı buldu.

 

Bosna Hersek’te görüştüler

Bahadır Ayhan’ın görüşme ile yaptığı açıklama şu şekilde;

“Katar Hentbol Federasyonu başkanı Ahmed Mohammad Al Shaabi ile Bosna Hersek’te görüşme fırsatım oldu. Kendisine Rum kesimiyle ilgili sıkıntıları aktarmakla birlikte 50 yılı aşkın süredir spor ambargolarına maruz kalındığını söyledim. Kendisinin dünya hentbolunda söz sahibi olduğunu, Dünya Hentbol Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesi olduğunu, bu nedenle hentbolun dünyaya yayıldığı bu dönemde KKTC’yi görmezden gelmemeleri gerektiğini ifade ettim.”

 

Destek istendi

KKTC’de problem çözülene kadar hentbol oynayan gençlerin dünyadaki diğer ülke sporcularıyla hentbol oynaması gerektiğini Al Shaabi’ye aktardığını söyleyen Ayhan, kendilerinin siyasetçi değil spor adamı olduklarını, ülkedeki siyasi veya politik sorunun siyasetçi ya da hükümet yetkililerinin işi olduğunu, bu sorunun ortadan kalkıncaya dek, ister olimpiyat bayrağı altında, ister IHF bayrağı altında ya da EHF bayrağı altında sporcularının yer alması adına destek istedi.

 

Ülkeye davet edildi

Sporun evrensel olduğunu din, dil, ırk ayırımı yapılmadan spor yapma özgürlüğü olduğunu Shaabi’ye aktardığını ifade eden Bahadır Ayhan, bununda olimpiyatların evrensel kuralı olduğunu belirtti. Hem kendilerini tanımayı hem de ülke hentbolunu tanıma adına Al Shaabi’yi ülkeye davet ettiğini, Famagusta Kupası’nda kendisini aralarında görmek istediğini belirten Ayhan, Shaabi’nin kendisini tanımaktan mutlu olduğunu, turnuvaya katılacaklarını, Dünya Hentbol Federasyonu başkanı Hasan Mustafa ile de bu konuyu görüşeceklerini belirtirken, 5 Kasım tarihinde Antalya’da yapılacak olan 38. Dünya Hentbol Federasyonu kongresinde de KKTC hentbolunun yer alması için girişim yapacağını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.