Devler Ligi’nde final zamanı

Devler Ligi’nde final zamanı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final mücadelesinde bugün Real Madrid ve Liverpool kozlarını paylaşacak.

A+A-

KİEV EV SAHİPLİĞİ YAPACAK… Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupasının sahibi, Real Madrid ile Liverpool arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ardından belli olacak

 

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final mücadelesinde bugün Real Madrid ve Liverpool kozlarını paylaşacak. Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma, 21.45'te başlayacak ve TRT 1'den yayınlanacak.

Final maçında Sırp hakem Milorad Mazic düdük çalacak. Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yapacak.

 

En çok Real kazandı, Liverpool adada en iyisi

Real Madrid, 12 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasıyla en çok kazanan takım. Son iki senenin şampiyonu Real Madrid kupayı müzesine götürerek üst üste üçüncü kez bu sevinci yaşama peşinde.

İngiltere'nin en çok Şampiyonlar Ligi kazanan takımı ise Liverpool. Şampiyonlar Ligi'ni 5 kez kazanan Liverpool'un yaşadığı en değerli şampiyonluk 2004-2005 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, 25 Mayıs 2005'te İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İtalyan ekini Milan'ı 3-0 geriden gelerek mağlup ederek kazandığı kupa gösteriliyor.

 

İki takımın final yolculuğu

Şampiyonlar Ligi'ne H Gurubu'ndaki rakipleri Tottenham, Borussia Dortmund ve APOEL ile yarışan Real Madrid, grubunu Tottenham'ın ardından 2'nci sırada tamamladı. Sonrasında Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus ve Bayern Münih'i eleyerek Liverpool ile rakip oldu.

Liverpool E Grubu'nda başladığı Şampiyonlar Ligi heyecanında Sevilla, Maribor ve Spartak Moskova ile aynı grupta yer alarak grubunu lider tamamladı. Sonrasında Porto, Manchester City ve Roma'yı Liverpool, Şampiyonlar Ligi finali için Kiev biletini kaptı.

 

Devler Ligi’ne Ronaldo damgası

Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 15 gol kaydederek en çok gol atan oyuncu oldu. Ayrıca Ronaldo, 2013-2014 Şampiyonlar Ligi sezonunda rakip fileleri 17 kez havalandırarak 1 sezonda en çok gol atan oyuncu oldu unvanına sahip. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nin de 120 golle en golcü oyuncusu durumunda.

 

Liverpool’da Salah ve Firmino

Liverpool’da bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü futbolcuları Muhammed Salah ve Roberto Firmino oldu. Liverpool'daki ilk yılında birçok rekora imza atan ve çok sayıda ödül kazanan Mısırlı futbolcu Salah ile Brezilyalı yıldız Firmino, play-off turundan itibaren Liverpool formasıyla 11'er gol kaydetti. İngiliz ekibinde Sadio Mane 9, Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can 3, Alex Oxlade Chamberlain 2 gol buldu.

 

Hiçbir takım üst üste üç kez kazanmadı

Avrupa futbolunun bir numaralı kupası olan ve 1992-1993 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi adıyla oynanan organizasyonda hiçbir takım, kupayı üst üste üç kez müzesine ötüremedi.

Real Madrid, 1992-1993'ten bu yana Kupa 1'de oynadığı 6 final maçını da kazanmayı başardı. Eflatun-beyazlı ekip, organizasyonda 1998, 2000, 2002, 2014, 2016 ve 2017 yıllarında şampiyonluk ipini göğüsledi.

 

Zidane tarih yazabilir

Real Madrid'de teknik direktör Zinedine Zidane, Kupa 1'de şampiyonluğa ulaşmaları halinde bir ilki başaracak. 1992-1993'ten itibaren Şampiyonlar Ligi adı altında oynanan organizasyonda peş peşe ikinci kez kupayı kazanan ilk teknik direktör unvanını elde eden Fransız çalıştırıcı, Liverpool'a üstünlük kurmaları durumunda üst üste üç şampiyonlukla rekorunu daha da geliştirecek.

Futbolculuk kariyerinde Real Madrid ile 2002'de bu başarıyı yakalayan 44 yaşındaki teknik adam, 2013-2014'te Carlo Ancelotti'nin yardımcısı olarak eflatun-beyazlılar ile yine Kupa 1 şampiyonluğuna uzanmıştı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Liverpool ile karşı karşıya gelecek Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde en fazla final oynayan takım unvanını ele geçirecek. Real Madrid, Liverpool karşısında 7. kez finalde boy gösterecek.

real.jpg
Real üst üste üçüncü kez kupayı kazanıp bir ilk yaşamak istiyor

salah.jpg
Liverpool’da gözler Salah’ın üzerinde olacak

Bu haber toplam 2177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.