Devecioğlu: "Ligler bu şekliyle tescillenmeli"

Devecioğlu: "Ligler bu şekliyle tescillenmeli"

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Mesarya'nın Eş Başkanı Ömür Devecioğlu, açıklama yaparak ülkemizde yaşanan bu sıkıntılı sürecin önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin altını çizerek, futbol liglerinin tescillenmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Mesarya'nın Eş Başkanı Ömür Devecioğlu, açıklama yaparak ülkemizde yaşanan bu sıkıntılı sürecin önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin altını çizerek, futbol liglerinin tescillenmesi gerektiğini söyledi. Devecioğlu açıklamasında, yeni bir düzenlemenin şart olduğuna da dikkat çekti. 

Devecioğlu'nun açıklaması şöyle;

"Saygıdeğer başkanlarım futbol emekçileri abilerim.. Bu sıkıntılı süreçten dolayı tüm sektörlerimize özellikle de futbolumuza çok geçmiş olsun dilerim.. bu süreçle ilgili naçizane birkaç fikrim var bunları sizlerle paylaşmak istedim.

Bildiğiniz gibi bu akşamki Bakanlar Kurulu kararı ile içinde bulunduğumuz sıkıntılı sürec uzamıştır, uzamanın neticesinde de futbolumuz maddi, Manevi, psikolojik ve performans açısından ciddi anlamda sıkıntılı bir sürecin içerisine girmiştir..

Önerim şudur ki; basından da takip ettiğimiz kadarıyla kendi takım hocalarımızın, futbolcularımızın sürekli bize yapmış olduğu Dönütler neticesinde futbolumuzun bu sezonki durumuyla ilgili ciddi anlamda bir karar verilmesinin bana göre zamanı gelmiştir.

Bu bağlamda içerisinde olduğumuz sıkıntılı durum düşünüldüğü zaman bunları en derinden hisseden Başkanlar olarak bizleriz, bizim bu noktada Ülkenin maddi krizin içerisinde bulunduğu göz önünde bulundurulursa federasyonun bu noktadan sonra alması gereken katkıyı alamayacağı gerçeğiyle yüzyüze kalmış bulunmaktayız.. Bu demektir ki bizler kalan taksitleri kulüpler olarak bu saatten sonra alamayacağız.

Diğer federasyonlar tarafından futbola ayrılan katkı diliminin yıllardır eleştirildiği ve emekçi başkanların ve federasyonumuzun zorda bırakıldığındüşünülürse şu an en iyi bulundurabiliriz bir futbol federasyonu ve kulüpleri olarak almamız gereken katkıyı Bu bağlamda almayarak ülkemizin bulunmuş olduğu sıkıntılı duruma katkı anlamında vazgeçebiliriz.. Bu da bizi federasyonlara ve toplumda futbol kesimini eleştirenlere karşı ciddi anlamda artı bir puan kazandırır diye düşünüyorum..

Tabii ki bu katkıdan vazgeçtiğimiz zaman da bizler sezonu tamamlama anlamında kalan sekiz maç süresince çok ciddi bir maddi sıkıntıya düşeceğiz bu aşikardır..

Hepimiz birlikte olup bu sezon ligi bu şekilde tescil ettirip sıralamaya göre şampiyonların belirlenerek küme düşmelerinde olmayacağı, Birinci Lig'den gelecek takım sayısının Süper Lig'e ilave edilerek gerekirse takım sayısı artırılarak ve Birinci Lig'den küme düşmenin olmayacağı ama BTM 1. Ligi'nden gelen takımlarında Birinci Lig'e ilave edileceği şekliyle (stayü ilerleyen süreçte tartışılabilir) bir düzenlemeye gidebiliriz.

Böyle sıkıntılı bir sezon içerisinde sıralamalar incelendiği zaman yaklaşık olarak şampiyonların belirli olduğu iki ligimizde de böyle bir kararın diğer takımlarında küme düşürülmeyeceği düşünülürse herkes için sıkıntısız olur diye düşünüyorum. 

Özet olarak ligler bugünden itibaren bu şekliyle tescil edilirse bizler de oyunculara bu saatten sonra ödeme yapmayarak tüm kesimin olduğu gibi futbolculardan da oynamayacakları için bu fedakarlığı beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum.. hepinize iyi akşamlar dilerim saygılar sunarım."

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.