Derneklerden Fair-play çağrısı

Derneklerden Fair-play çağrısı

KTSYD, KTFAD ve KTFHGD yarın başlayacak futbol sezonunda Fair-play’in ön planda olmasını temenni etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği

KTSYD yönetim Kurulu yayınladığı basın bildirisinde sezon öncesi oynanan KTSYD Kupası da dahil olmak üzere birçok hazırlık karşılaşmasında yaşanan olaylara dikkat çekerek yarın başlayacak yeni sezonda tüm tarafların sağduyulu ve Fair-Play çerçevesi içinde hareket etmesini diledi.

Bildiride ayrıca ülkemizde son yıllarda artmaya başlayan seyircinin bu olaylarla sahalara gelmekten vazgeçeceği tehlikesi de hatırlatılarak “Dernek olarak futbol sahalarında yaşanan şiddet ve olayların herzaman olduğu gibi bu yıl da karşısında duracağız. Bu konuda olayların önüne geçilmesi konusunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun alacağı hertürlü kararın da destekçisi olacağız” denildi.

 

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) başkanı Süleyman Göktaş yarın akşam başlayacak olan 2017-2018 futbol sezonu öncesinde basın bildirisi yayınlayarak “Futbol Ailesi”ne başarı dileklerinde bulundu. Göktaş’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2017-2018 Futbol sezonuna girmeye hazırlandığımız şu günlerde öncelikle ülke futbolumuzu daha ileriye taşımak için emek veren takımlarını büyük bir özveri ile liglere hazırlayan tüm teknik direktör ve antrenör arkadaşlarımıza başarılar dilerken, liglerde mücadele verecek olan sporcularımıza, hakemlerimize, takımlarımıza, spor basınımıza, başkan ve yöneticilerimize Fair Play çercevesinde 2017-2018 futbol sezonunda başarılı ve hayırlı bir sezon olmasını dilerim”

 

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği

Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kıbrıs Türk Futbol hakemliği, geçtiğimiz sezonu başarılı bir şekilde tamamlamasının yanında, ülkemizde gerçekleştirilen CONIFA turnuvasında sergilediği disiplin ve üstün performansla takdir toplamıştır. Hakemlerimiz, yeni sezona da gerek fiziksel, gerek bilgi, gerekse motivasyon anlamında hazırlıklarını tamamlamıştır. KTFF-MHK Hakem Seminerini hocamız Özcan Özcanhan’a ithaf edilmesi de ayrı bir gururun yaşanmasını sağlamıştır.

En temel insan hakkı olan sporu, ambargolar altında gerçekleştiren hakemlerimize CONIFA turnuvası ciddi anlamda motivasyon kaynağı olmuştur. Kıbrıs Türk Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği olarak ümidimiz, ambargoların kalkması ve Kıbrıs Türk Futbol hakemliğinin sınırlarımız dışında futbol müsabakası yönetmesidir. Bununla birlikte, 2017-2018 Futbol Sezonu futbolun tüm birimlerine hayırlı olmasını diler, saygının ve etiğin ön planda tutulmasını temenni ederiz.”

Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.