“Dereyi geçene kadar dayı misali, iki dudak arasına bağlıyız”

“Dereyi geçene kadar dayı misali, iki dudak arasına bağlıyız”

Futbolcular Derneği, ülkemizde Ocak ayı içerisinde gerçekleşen Ara Transfer Dönemi’nde boşta kalan oyuncularla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Futbolcular Derneği, ülkemizde Ocak ayı içerisinde gerçekleşen Ara Transfer Dönemi’nde boşta kalan oyuncularla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bu konuda çarpık düzen olduğu ve bu düzeni değiştirmek adına çalışmalar yürütüleceği belirtildi. 

Yapılan açıklama şu şekilde;

“Tüm futbolcular bu saatten sonra yalnız değildir; Bilindiği üzere her sene KTFF “Statü ve Sezon Planlaması” altında transfer tarihlerini, Lig maçlarını ve kupa maçlarının tarihlerini belirlemektedir. İşbu statü ve sezon planlaması düzenlenirken herhangi bir kulüp ve/veya futbola bağlı dernek ve/veya organlardan hiçbir görüş alınmadığı gibi 2020-2021 sezonu için bu planlamalara KTFF bünyesine Futbolcular Derneği’nden seçilecek temsilcimiz aracılığı ile katılmak için çaba sarf edeceğimizi şimdiden bildiririz.

31.5.2019 tarihinde açıklanan Sezon Planlamasına göre Ligin ilk yarısının tamamlanmasına müteakip devreden sonraki planlamaya göre 2 Ocak2020 ile 27 Ocak 2020 Yerli futbolcu kiralık ile Yabancı Futbolcu (Geçici/Bonservis) transfer yapılması yönünde yayınlanmıştır. Ligin 2. Yarısının ilk maçını X takımda oynayan bir futbolcunun bu planlamaya göre ilk maçtan sonra Y takımında oynayabilmesi bazı kulüplere avantaj sağlayabildiği gibi, bazı takımlara dezavantaj sağladığı sarih bir şekilde ortadadır. –Ki en basit örneği ile 3 yabancı kotası dolan X bir takımda 2. Yarının ilk maçı kırmızı kart görmüş yabancı oyuncu yerine transfer sonlanmadığından gözden çıkarılıp yerine başka Yabancı oyuncu alınarak kırmızı kart gören futbolcunun boşta kalarak mağdur olduğu gibi, bu takımın zarar görmeden yerini doldurmasıdır.

​Bu gibi bir zeminin ve/veya anlayışın neye hizmet ettiğini anlamamakla beraber, herhangi bir kulübün bu planlamaya itiraz etmemesi biz Futbolcular Derneği açısından tamamen Futbolcuların mağduriyetine yönelik bir zemin olduğundan kabul edilemez olduğunu bildirir, “Dereyi geçene kadar dayı” misali, iki dudak arasına bağlı kalarak gözden çıkarılıp KÖLE OLMAYACAĞIMIZI şimdiden bildiririz.

​Yine bu konulara ilaveten Transfer planlamasının yanlışlığından ötürü yine örnek verecek olursak 1 sezonda 3.takımda oynayamama!

Futbolcu kardeşimiz Buğra Barın sezon başı Yenicami SK’den Gönyeli SK’ye transferi gerçekleşmiştir, ilk hafta oynamasına müteakip transfer devam edildiği ve takım ile yolların ayrılma kararı aldığından 2. Hafta Ozanköy SK’ye Kiralık olarak gitmiştir. Ozanköy SK işlerin yolunda gitmemesi üzerine ve/veya anlaşılan ücretlerin ödenememesi üzerine Yenicami SK’ye geri gelmesine karşın bu kural neticesinde oynayamadı ve bu yüzden Ozanköy SK kendi futbol hayatını ve geri kalmışlık yaşamaması için oynamak zorunda kaldı.

Mehmet Özeralp ve İrfan Özbay kardeşlerimiz de yine sözleşmesiz çarpık düzenin mağdurları olarak bugün itibari ile boşta kalmıştır. Ne bahse konu futbolcular ne de diğerleri artık yalnız değildir.

​Bu bağlamda; 2020-2021 sezonu için transfer döneminin gerek ilk yarı gerekse ikinci yarı maçlar başlamadan evvel bitmesi temennimiz olup, bunu sağlamak için elimizden geleni yapacağımızı, bu konuya ilaveten 2020-2021 sezonu için sahaların olmazsa olmazı Futbolcuların mağduriyete uğramaması için Sözleşme imzalanmasını sağlamak gayesi ile adımlar atılacağını, futbolcu kardeşlerimize çağrı yaparak FUTBOLCULARIN artık KÖLE OLMAYACAĞINI kamuoyuna bildiririz.”

FOTO: ARŞİV

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.