Derbi saha dışında başladı

Derbi saha dışında başladı

Güney Kıbrıs’ın en büyük derbisi olan Apoel-Omonoia karşılaşması 4 Mart Cumartesi günü oynanacak

A+A-

Hamit SAKALLI

Güney Kıbrıs’ın en büyük derbisi olan Apoel-Omonia karşılaşması 4 Mart Cumartesi günü oynanacak. Nefeslerin tutulduğu, Güney’de hayatın durduğu bu derbi öncesinde iki takım arasındaki rekabet karşılaşmadan önce saha dışında başladı.

Omonia’dan şok istek

Apoel-Omonia derbisi öncesinde  Omonia cephesinden şok bir istek geldi. Geçtiğimiz gün KOP’a başvuran Omonia yönetimi, dev derbiye yabancı hakem atanmasını istedi. Apoel ile Apollon arasında oynanan karşılaşmadan sonra Apoel’in resmi görüşleri de göz önünde bulundurularak Kıbrıs hakemlerine karşı bir güvensizlik oluştuğunu ifade eden Omonoia yönetimi, yabancı hakem atanmasıyla derbiyle ilgili ön yargı ve şüpheleri ortadan kaldırabileceklerini söyledi. Omonia, derbide sadece futbolun konuşulmasını ve hakemlerin futbolun önüne geçmemesini dilediklerini belirterek böyle bir mücadelenin sonunda da tüm futbolseverler olarak kazananı tebrik etmek istediklerini ifade etti.

Apoel’den cevap

Omonia’nın bu şok isteğine resmi bir cevap veren Apoel’in açıklaması ise şöyle: “Apoel yönetimi Cumartesi gün oynanacak derbi için dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir hakemin mücadeleyi yönetmesini kabul eder. Ayrıca biz büyük zaferlerimiz hep yabancı hakemlerin yönetiminde kazandık ve Kıbrıs’ın futbol dünyasındaki bilinirliğini artırdık.  Bu kadar ısrardan sonra yabancı hakemlerin geldiğinden emin olun…

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.