DAÜ’de anlamlı etkinlik

DAÜ’de anlamlı etkinlik

Özel Olimpiyatlar Türkiye Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası etkinliği Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

A+A-

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası ile devam etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 23. Bahar Festivali kapsamında gerçekleştirilen turnuvada özel ve partner sporcular karma futbol branşında performans sergiledi. Katılan tüm sporcular Türkiye’den gelen gönüllü klinik direktörler tarafından 3 farklı sağlık branşında taramalardan geçirildi. 56 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, doktorlar, öğretmenler ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 120 kişiye ulaştı. Turnuvada; özel ve partner sporcular aynı hedef doğrultusunda mücadele vermenin mutluluğunu yaşadı.

 

Civelek: “Hayatı güzelleştirmemize fırsat veren DAÜ’ye teşekkürler”

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek’in oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerimize devam ediyoruz. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı çok mutluyuz. Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne bu bahar şenliklerinde de bize kapılarını açtığı, oyunu ve hayatı güzelleştirmemize fırsat verdiği için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu sene Doğu Akdeniz Üniversitesi gönüllü öğrencileri ile hep birlikte yüksek sesle hayat birlikte, oyun birlikte diyoruz” dedi.

 

Osam: “İkinci defa ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz”

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da, Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmalarını beğeniyle takip ettiklerini belirtti.

Rektör Osam, “Özel eğitim gereksinimi duyan bireylerimizin spor alanında başarılara imza attıklarını görmek, Özel Olimpiyatlar Türkiye sporcuları ve ekibini ikinci defa üniversitemizde ağırlamaktan, üniversitemizde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” dedi.

 

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.