“Cumaya kadar netleşecektir”

“Cumaya kadar netleşecektir”

Spor Dairesi’nin Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak açıklamalarda bulundu.

A+A-

Spor Dairesi’nin Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak açıklamalarda bulundu. Dana, sporda kaynaklardan herhangi bir kesinti yapılmadığını açıkladı. Yapılacak görüşmelerin ardından sportif faaliyetlerle ilgili Cuma gününe kadar bir netlik kazanılacağını belirtti.

 

Dana: “Sportif faaliyetleri başlatmak için çalışıyoruz”

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Dana, Coronavirüs salgınından dolayı salgının yayılmasına tedbir amaçlı olarak duran sportif faaliyetleri en yakın zamanda yine başlatmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Dana; “Tüm dünyada olduğu gibi bizde de spor durdu. Federasyonlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bağlamda dün, KTFF Başkanı Sertoğlu’yla bir görüşme yaptım. Geçtiğimiz toplanan Bilim Kurulu’nda sportif faaliyetlerde nasıl bir açılım yapacağımız konuşuldu. Yarın da Başbakanlık Koordinasyon Konseyi’nde konu görüşülecek. Koordinasyon Konseyi, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın uygun göreceği şekilde ülkemizdeki spor faaliyetlerini bir noktaya kadar getirmeye çalışıyoruz. Bu konu cumaya kadar netleşecektir” dedi.

 

“Şu ana kadar ayrılan bütçeye dokunulmadı”

Kemal Deniz Dana, BRT’de katıldığı programda, 2020 Yılı Mali Bütçesi’nde spora ayrılan bütçeye şimdiye kadar dokunulmadığını belirterek, Başbakan Tatar’ın imzalaması durumunda kulüplere verilecek kaynağın en geç Mayıs ayına kadar ödeneceğini kaydetti. Dana; “Bütçede spora ayrılan kaynak şu an için bir yere harcanmadı ve bütçemizde duruyor. Nisan’da kulüplere ödenecek paralar vardı. Başbakanımızın kabul etmesi durumunda o paralar en geç Mayıs ayında kulüplerimize ödenecek. Ekonomik yönde ciddi çalışmalarımız var. Futbol dışında diğer federasyonların harcamaları kesildi. Çünkü onların faaliyetleri yapılmıştı. Açıkçası Cuma gününe kadar daha net bir duruma geleceğiz. Ülke geneli ekonomi anlamında açılım yapmak zorundayız. Dediğim gibi, şu an için spora ayrılan bütçeye dokunulmadı ve sporun kaynaklarından herhangi bir kesinti yapılmadı” ifadelerini kullandı.

Ülkede sporun durmasına rağmen Spor Dairesi olarak çalışmalarını eksiksiz yaptıklarını aktaran Kemal Deniz Dana, sahaların bakımı konusunda da ciddi çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi. 

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.