Covid-19 sonrası için Spor Şurası gündemde

Covid-19 sonrası için Spor Şurası gündemde

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, Covid-19 sonrasında yeni spor politikalarını belirlemek için Spor Şurası yapmayı hedeflediklerini açıkladı

A+A-

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkan Kemal Deniz Dana, Covid-19 salgını sonrasında yeni spor politikaları belirleme adına bir Spor Şurası yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına konuşan Dana, sporda yeni bir yapılanmanın söz konusu olacağını ifade ederek, “Nasıl olacak ben de bilmiyorum ama ülkenin Covid-19 sonrasında ülke sporunun belirlenmesi ile ilgili dünya ölçeğiyle uyması için Spor Şurası yapılması için çalışmalara başladık” dedi.

 

Dana: “Sporu yeniden dizayn etmek için Spor Şurası hedefliyoruz”

“Nasıl ki ekonomi, tarım, kamu yeniden dizayn edilecek, sporda da yeni anlayışın belirlenmesi için tüm paydaşların katılacağı, bir takım yeni düzenlemelerin yapılması, insanlarımızın bireysel anlama sportif faaliyetleri nerede yapacağı gibi konularla ilgili bir Spor Şurası yapılmasını düşünüyoruz. Bu yönde bir çalışmamız var” dedi. Dana, Başbakan Ersin Tatar’ın kendilerine önemli bir destek verdiğini, bu konu ile ilgili bir görüşmeleri olacaklarını aktarırken, “Yeni spor politikaları belirleme adına bir Spor Şurası yapmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“Sahalarımız bu dönemde inanılmaz güzel oldu”

Kamuda idari tatilin verilmesinin ardından Spor Dairesi olarak tüm tesisleri gözden geçirme fırsatı bulduklarını belirten Kemal Deniz Dana, “Sahalarımızın zeminleri inanılmaz güzel oldu. Soyunma odaları, duş alanları ve oturma yerlerinin az bir kadroyla bakımlarını gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Özgürlük Stadı, İncirli, Mesarya sahaları ve Çetinkaya’nın Metehan’da maçları oynaması

Dana, “Şu anda Akdoğan Özgürlük Stadı’nın zemini ve etrafının maçlara hazırlanması yönünde çalışmamız var. Yine BTM’den 1.Lig’e çıkan İncirli’nin bir başvurusu oldu. Kulüp, köylü, devlet işbirliği ile çim saha yapılması ile ilgiliydi. Onun fizibilite çalışması devam etmektedir. Mesarya’nın Süper Lig’e çıkma ihtimali ile ilgili tribün çalışması, Göçmenköy için tribün çalışması, Çetinkaya’nın maçlarını Metehan’da oynama talebi var, onun altyapısı hazırlanıyor.

 

“Çalışmalarımız sadece Süper Lig ile ilgili değil”

Bütün tesislerimizi, Maraş'taki atıl durumdaki Harika Stadı’nın canlandırılıp Mağusa bölgesinde bir altyapı sahası oluşturmak, Gaziveren ve Kozanköy’ün çiminin ekilmesi ile ilgili çalışmalarımız var. Çalışmalarımız sadece Süper Lig ile ilgili değildir. Güreş Federasyonu’nun binası tamamlanma noktasına geldi. Atletizm pistinin tamir edilmesi çalışması var. Hep bunları ölü dönemde yavaş yavaş yapmaya çaba sarf ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.