“Çok çalıştık ve kazandık”

“Çok çalıştık ve kazandık”

Futbol sezonunun tamamlanmasına altı hafta şampiyonluğunu ilan eden ve geçtiğimiz hafta kupasını havaya kaldıran Şampiyon Yenicami’nin üç ası başarıyı anlattı

A+A-

Hüseyin KIRAL

Süper Lig’in tamamlanmasına altı hafta kala Dumlupınar karşısında elde ettiği 4-1’lik skorla şampiyonluğunu ilan eden Yenicami, geçtiğimiz hafta oynanan Küçük Kaymaklı maçı sonrası da şampiyonluk kupasını Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün elinden alarak havaya kaldırdı. 1-0 yenik ve bir kişi eksik duruma düştüğü karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak şampiyonluk turu atan Siyahlı-beyazlı takımın üç as futbolcusu YENİDÜZEN’e şampiyonluk öyküsünü anlattılar.

 

Başarıyı anlattılar

Yenicami takımının ikinci kaptanı Adil Uçar, genç savunma oyuncusu Çağdaş Arslan ile takıma ikinci yarı katılan eski futbolcuları İbrahim Çıdamlı, şampiyonluğun çok çalışarak ve sahada doğru işler yaparak kazanıldığını belirttiler. Adil Uçar, “Sezon başı koyduğumuz hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sezona Yalova mağlubiyeti ile başlamamız ise bizim nazarlığımız oldu” dedi. İbrahim Çıdamlı, “Yenicami’de yaşadığım ikinci şampiyonluk, ilki camianın 30 yıl sonra gördüğü şampiyonluktu. Şimdi ise ikinci yıldızı taktığımız şampiyonluktur” dedi. Çağdaş Arslan ise “Sezon başından bugüne kadar çok çalıştık, bir bütün ve en önemlisi bir aile olduk. Hedefimiz şampiyonluktu başardığımız için mutluyum” dedi.

 

Uçar: “Şampiyonluk için çalıştık ve başardık”

Son beş sezondur Yenicami forması giyen ve ikinci kaptan olan Adil Uçar, beş sezon önce Gençlik Gücü’nden transfer olarak geldiği siyah beyazlı kulüpte üçüncü şampiyonluğunu yaşadı. Adil Uçar bu yıl kardeşi Halil Uçar ile birlikte şampiyonluk yaşarken, herkesten daha çok mutlu olduğunu hissettiğini belirtti. Adil Uçar, “Sezona Yalova mağlubiyeti ile başlamayı hiç beklemiyorduk. Ancak bu mağlubiyet bizim nazarlığımız oldu” dedi. “Sezon öncesi çifte kupa hedefi koymuştuk, ama bu uzun ve yorucu maç trafiğinde kupaya erken veda etmek zorunda kaldık” açıklamasını yapan Uçar, “Sezon başı koyduğumuz şampiyonluk hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Adil Uçar, “Ligin tamamlanmasına altı hafta kala şampiyonluğu ilan etmemiz, bu şampiyonluğun kolay olduğunu göstermez. Bu çok çalıştığımızın göstergesidir ancak” dedi.

 

Çıdamlı: “Eski kulübümde yeni şampiyonluk”   

2007-2008 sezonunda 17 yaşında Yenicami’nin alt yapısından A takımına çıkarak futbol oynamaya başlayan İbrahim Çıdamlı o günden bu yana Yenicami’nin dışında ülkemizde ve Türkiye’de bazı kulüplerde forma giyerken, sezonun ikinci yarısında katıldığı eski kulübü Yenicami’de ikinci kez şampiyonluğu tadan isimlerden oldu. İbrahim Çıdamlı, “2012-2013 futbol sezonunda yaşanan şampiyonluk camianın 30 yıl sonra gördüğü şampiyonluktu. O tarihi kadroda yer alarak adımızı Yenicami tarihine yazdırmanın mutluluğu anlatılmaz” dedi. Çıdamlı, “Takıma sezonun ikinci yarısında katıldım, ancak bu çorbada azda olsa benim de tuzum varsa ne mutlu bana” dedi. İbrahim Çıdamlı, “Gelen bu şampiyonlukla ikinci yıldızı göğsümüze taktık. Tarih bu kez bizi ikinci yıldızı Yenicami’ye taktıranlar diye yazacak” dedi.

 

Arslan: “Takım olarak şampiyon olurken, en önemlisi bir aile olduk”

Yenicami’nin genç yeteneği, savunmanın sol beki Çağdaş Arslan, “Sezon başında yönetim, teknik heyet ve yaratılan kadro bunu hedefliyordu, bunu yani şampiyonluğu camiaya kazandırdığımız için çok mutluyum” dedi. “Sezon başından bugüne kadar çok çalıştık, bir bütün ve en önemlisi bir aile olduk. Hedefimiz şampiyonluktu, bunu başardığımız için mutluyum” açıklamasını yapan Çağdaş Arslan, “Hedefler arasında kupada vardı ancak, olmadı” dedi. Arslan, oluşan bu kadronun daha uzun yıllar güzel işler çıkaracağının söyledi.

 

Bu haber toplam 2616 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.