Çocuk Fitness Milli Takımı’ndan büyük başarı

Çocuk Fitness Milli Takımı’ndan büyük başarı

Kuzey Kıbrıs Çocuk Fitness Milli Takımı, Balkan Şampiyonasında üstün başarıya imza atarak birinci geldi

A+A-

Kuzey Kıbrıs Çocuk Fitness Milli Takımı, Hırvatistan, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Arnavutluk, Slovakya, ve Bosna Hersek de dahil 112 sporcunun yer aldığı WFF FID-KIDS Balkan Şampiyonasında üstün başarıya imza atıp tüm yaş kategorileri (toplam 11 şampiyonluk) ve grup dansında 1'inciliği aldı.

Şampiyona sonrası duygularını paylaşan KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, Kuzey Kıbrıs Çocuk Fitness Milli Takımı’nın WFF FID-KIDS Balkan Şampiyonasına giderken öncelikli amacının ülkemizi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı dalgalandırmak olduğunu vurguladı.

Çocukların azmi ve Allahın yardımıyla, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Dahlameroğlu, bu sevinci ve gururu yaşatan başta çocuklara ve onları yetiştiren aileleri olmak üzere Milli Takım Antrenörü Neval Çelebioğlu Akgürgen ve Eğitmen ekibine teşekkür etti.

Dahlameroğlu, tüm engellemelere rağmen, fırsat ve destek verildiğinde Kıbrıslı Türk çocukların ve gençlerin neler yapabileceğini bu yarışmanın ortaya koyduğunu kaydetti.

Dahlameroğlu ayrıca her zaman ülke sporuna ve sporcusuna desteğini ve katkısını esirgemeyen başta Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Çocuk Fitness Milli Takım Antrenörü ve NEV Spor kulübü Yönetici Antrenörü Neval Çelebioğlu Akgürgen de, Balkan şampiyonasında Kıbrıs Türkü'nün adını duyurmanın onur verici olduğunu söyledi. "Şampiyon yetiştirmenin sırrı, spora küçük yaşta başlatmak tır" diyen Akgürgen, NEV Spor Kulübü'nün profesyonel eğitmen kadrosu sayesinde sağlıklı, dinamik ve iyi ahlak sahibi şampiyonlar yetiştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

Diğer taraftan Kuzey Kıbrıs Çocuk Fitness Milli Takımı Sırbistan'da gerçekleşen Şampiyonadaki üstün başarısı yetkililer tarafından mutlulukla karşılandı.

 

Özgürgün: “çocukların bu başarısı beni gururlandırdı”

Başbakan Hüseyin Özgürgün gönderdiği tebrik mesajında, çocukların gösterdiği başarının kendisini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini vurguladı.

Çocukların ülkenin geleceği olduğunu kaydeden Özgürgün, her daim desteklerinin süreceğini belirtti.

En kısa zamanda çocuklarla bir araya gelmek istediğini dile getiren Özgürgün, başta çocuklar olmak üzere bu üstün başarıda emeği geçen herkesi tebrik etti.

 

Sırbistan'dan bir diğer başarı haberi de Murat Şenyiğit'den geldi

Sırbistan'da gerçekleşen Balkan Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda, KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonuna bağlı Milli Sporcu Murat Şenyiğit, ülkemiz adına yarıştığı şampiyonada, Vücut Geliştirme Büyük Erkekler +100 kilo'da 1’inciliği elde etti.

Büyük mutluluk yaşayan Şenyiğit, ülkesi adına bulunduğu şampiyonada başarı elde etmenin kendisini  çok mutlu ettiğini belirterek, başarıya ulaşmasında katkısı olan herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 4146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.