Çocuk atletizminde eğitimler tamamlandı

Çocuk atletizminde eğitimler tamamlandı

İlk kez düzenlenen Çocuk Atletizmi Projesi kapsamında eğitmenlerin eğitilmesi çalışmaları sona erdi.

A+A-

KKTC Atletizm Federasyonu tarafından hayata geçirilen Çocuk Atletizmi Projesi kapsamında eğitmenlerin eğitilme çalışmaları tamamlandı.

Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda 5 Nisan Cuma günü Lefkoşa ve Girne bölgesi eğitmenleri proje ile ilgili olarak bilgilendirildi. Eğitimlerin ardından önümüzdeki haftadan itibaren bölgelerde düzenlenecek Atletizm Şenlikleri ile seçmeler yapılacak. Daha sonra 26 Nisan’da Lefkoşa’da 1. Atletizm Çocuk Şenliği düzenlenecek.

 

Lefkoşa ve Girne bölgesi eğitmenleri bilgilendirildi

İlk kez hayata geçirilen proje kapsamında atletizm branşının geliştirilmesi ve küçük yaşlardan itibaren egzersiz yapma alışkanlığının kazandırılması amaçlanıyor.

Hafta başında Güzelyurt – Lefke, Çarşamba günü İskele – Mağusa – Karpaz bölgesi eğitmenlerine verilen eğitimin ardından son olarak Lefkoşa – Girne bölgesi eğitmenleri bilgilendirildi.

Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda yapılan çalışmada projenin işleyişi hakkında bilgi verildi.

Program çerçevesinde Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Caner Açıkada, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Fehime Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Yakın Doğu Üniversitesi’nden Prof. Cevdet Tınazcı eğitimcilerin eğitilmesi çalışmalarında yer alarak katkı koyuyor.

 

Bölgelerde şenlikler yapılacak

Projede sıradaki uygulama ise çocuklara yönelik şenlik şeklinde düzenlenecek seçme yarışmalarının yapılması. 10 Nisan’da Erenköy – Karpaz - Mağusa – İskele, 12 Nisan’da Lefkoşa – Girne, 17 Nisan’da Güzelyurt – Lefke bölgelerinde 3’üncü ve 4’üncü sınıf çocuklara yönelik seçmeler şeklinde Atletizm Çocuk Şenlikleri düzenlenecek. Seçmeler sonunda Lefkoşa ve Mağusa’dan 4’er, Girne, Güzelyurt ve Lefke’den 3’er, İskele ve Karpaz’dan 2’şer okulun katılımı ile 26 Nisan’da Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi içerisinde 1. Atletizm Çocuk Şenliği düzenlenecek.

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.