Cezalar açıklandı

Cezalar açıklandı

KKTC Basketbol Federasyonu Ceza Kurulu gerçekleştirdiği toplantı sonrasında aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Yönetim Kurulu tarafından 11 Mayıs’ta oynanan LAÜ – YDÜ karşılaşmasında yaşananlardan sonra Ceza Kurulu’na sevk edilen Lefke Avrupa Üniversitesi antrenörü Arkan Arşehit, LAÜ yöneticisi Hasan Leyla İçer, LAÜ salon cihaz sorumlusu İnanç Zaifoğlu, LAÜ masörü Nurhak Demirkaya ve LAÜ Spor Kulübü’nün cezalarının yanı sıra sosyal medyadaki yorumundan dolayı Mapfree antrenörü Orhun Mevlit’in cezası belli oldu.

 

Arşehit’e bir ay ceza, LAÜ’ye bir maç saha kapama

Ceza Kurulu, LAÜ antrenörü Arkan Arşehit’e 11 Mayıs’ta oynanan LAÜ – YDÜ karşılaşması sonrasında YDÜ oyuncusu Vucasin Mandic’e yaptığı sportmenliğe aykırı hareketten dolayı bir ay hak mahrumiyeti cezası verdi. LAÜ Spor Kulübü’ne maçın ardından yaşanan saha olayları nedeni ile 1 maç saha kapama cezası da verildi.

 

İçer, Zaifoğlu ve Demirkaya’nın cezaları

LAÜ yöneticisi Hasan Leyla İçer’e aynı karşılaşmanın sonunda salon içi ve saha dışında YDÜ oyuncusu Vucasin Mandic’e yaptığı fiilden dolayı 18 ay, sarf ettiği küfürlü sözlerden dolayı da 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. LAÜ salon cihaz sorumlusu İnanç Zaifoğlu ve masör Nurhak Demirkaya’ya aynı maçın bitiminde YDÜ oyuncusu Vucasin Mandic’e sarf ettikleri küfürlü sözlerden dolayı 6’şar ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

 

Mevlit’e 1 ay hak mahrumiyeti

Ceza Kurulu, Mapfree Spor Kulübü antrenörü Orhun Mevlit’e KKTC Basketbol Federasyonu resmi Facebook sayfasında 7 Mayıs tarihinde hakem Burak Pehlivan ile ilgili yapılan paylaşıma yapmış olduğu yorumu federasyonu küçük düşürücü paylaşım olarak nitelendirdi ve 1 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Bu haber toplam 2000 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.