“Çalışma yapılacak, bize aktarılacak”

“Çalışma yapılacak, bize aktarılacak”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, sporun normalleşmesi ile ilgili olarak Başbakan Ersin Tatar’ın konuyu Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’na aktararak çalışma yapılmasını istediğini belirtti.

A+A-

“NORMALLEŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR”… KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Başbakan Ersin Tatar ile yaptıkları görüşmede dünyadan ve Avrupa’dan futbolun ve sporun nasıl yeniden organize olduğunu aktardıklarını belirtti. Sertoğlu, Tatar’ın konuyu kurullara aktararak 2-3 gün içerisinde yapılacak çalışmanın kendilerine iletileceğini söyledi. Sertoğlu, “Ülkede normalleşmeye ihtiyacı” olduğunu ifade etti

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Genç TV ekranlarından yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programında açıklamalarda bulundu. Sertoğlu futbolun geleceği ve Başbakan Ersin Tatar ile yaptıkları görüşmenin detaylarını aktardı. Dünyada virüsün yok edilemeyeceğinin anlaşıldığını ve onunla yaşamaya alışmak gerektiği görüşünün olduğunu belirten Sertoğlu, “Bu ülkenin normalleşmeye dönmesi lazım” dedi. Dünyadan ve Avrupa’dan futbola dönüşle ilgili örnekleri Başbakan Ersin Tatar’a aktardıklarını belirten Sertoğlu, Tatar’ın konuyu kurullara aktaracağını ve 2-3 gün içerisinde çalışma yapılarak kendilerine aktarılacağını ifade etti.

 

Sertoğlu: “Çalışma yapılarak 2-3 gün içerisinde bize aktarılacak”

Başbakan Ersin Tatar ile Perşembe günü yaptıkları görüşme hakkında konuşan Hasan Sertoğlu, “Geçmiş günlerde konuştuğumuz konuları bir de yüz yüze görüşmek istedik. Uzunca bir zaman orada kaldık. İyi oldu. Dünyada sporun ve futbolun nasıl tekrardan organize olduğunu, ne zaman başlayacağını, antrenmanların başladıktan sonra bir aylık bir süreye ihtiyacımız olduğunu, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın dünyaya bakara örneklerle bir şekilde takvimlendirme gerektiğini söyledik. Çünkü herkesin bunu bilmesi ve kendini ona göre hazırlaması lazım” dedi. Başbakan’ın konuyu kurullara aktaracağını belirttiğini söyleyen Sertoğlu, 2-3 gün içerisinde çalışma yapılarak kendilerine aktarılacağını açıkladı.

 

“Bu ülkenin normalleşmeye dönmesi lazım”

Kendilerinin işinin futbol olduğunu ancak aynı zamanda iş adamı da olduğunu belirten Hasan Sertoğlu, yanlarında çalışanları ödemeye devam ettiklerini çünkü zamanında onların kendilerine para kazandırdığını ifade etti. Normalleşmeye geçmenin önemine değinen Sertoğlu, “Bu ülkenin bir şekilde normalleşmeye dönmesi lazım. Herkeste bir tedirginlik, karalama, karamsarlık. Resmen hastalık hastası olduk. Bu psikolojiden çıkmamız lazım. Koronanın verdiği zayiatı ekonomik olarak göreceğiz. Süreç uzadıkça ekonomik bunalım artacak. Çok fazla korku üreterek değil, birbirimizi koruyarak süreci atlatmamız lazım” açıklaması yaptı.

 

“İnsanlar virüs ile yaşamalıyız görüşünü kavradı”

Futbolda Avrupa’dan örnekler veren Sertoğlu, “İtalya’da tam bir ay sonra liglerin başlaması planlanıyor. En fazla ölümün olduğu, insanların en fazla mağdur olduğu yer. Aynı şekilde Almanya bir hafta on gün sonra başlıyor. İspanya da aynı şekilde. İnsanlar bir şeyi kavradı. Biz kesinlikle bu virüsü yok edemeyiz, onunla yaşamaya alışmalıyız. Bu süre içerisinde İnşallah bir tedavi bulunur ama hep saklanarak, kaçarak bu işlerden korunamayız. Herkes tedbirini alarak sıyrılmaya çalışacak” dedi.

Bu haber toplam 1702 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.