Büyük avantaj: 73-67

Büyük avantaj: 73-67

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinde Fenerbahçe’yi mağlup eden YDÜ, seriyi 2-0’a getirdi.

A+A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi finali ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 73-67 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynan heyecanlı mücadelede,  Yakın Doğu Üniversitesi farkı 17 sayıya kadar çıkardığı zorlu mücadeleden galip ayrılmayı başardı. Yakın Doğu Üniversitesinin ribauntlarda 43-37 üstünlük sağladığı maçta en skorer oyuncu 30 sayı ile Kayla MacBride oldu.

 

Öne çıkanlar

Yakın Doğu Üniversitesi’nde; Kayla McBride 30 sayı, 8 ribaunt, Courtney Vandersloot 21 sayı, 4 ribaunt, 9 asist, Quanitra Holingsworth 10 sayı, 14 ribaunt, 2 asist,  Elin Ekdebrink 4 sayı, 2 asist, Yelena Leuchanka 6 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Gizem Başaran 2 sayı, 2 ribaunt kaydetti.

Fenerbahçe’de ; Alexandria Quigley 26 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Sandrine Gruda 12 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, Candace Parker 9 sayı, 6 ribaunt, Birsel Vardarlı Demirmen 7 sayı, 5 ribaunt, 6 asist, Anastasiya Verameyenka 2 sayı, 7 ribaunt, 5 asist ile oynadı.

 

Üçüncü maç F.Bahçe’nin ev sahipliğinde

Beş maç usulüne göre oynanan ve üç galibiyeti elde takımın lig şampiyonu olacağı serinin üçüncü maçı Metro Enerji Arena’da oynanacak. Yakın Doğu Üniversitesinin deplasmana gideceği maç, 12 Mayıs 2017 Cuma günü, Metro Enerji Arena’da oynanacak. Yakın Doğu Üniversitesi bu maçı da kazanması durumunda 2016-2017 sezonunda şampiyonluğa ulaşan takım olacak.

 

Kalaycıoğlu: “Büyük bir takımı yendik”

Maç sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, sahada oyuncularını gösterdikleri performans için kutladı.

Fenerbahçe’nin Euroleauge de çok büyük başarılar elde ettiğini ve final foura kaldığını anımsatan Kalaycıoğlu, “Büyük bir takımı yendik. Bunu da sahada en iyi mücadeleyi vererek gösterdik. Oyuncularım yürekten oynuyorlar ve bunu tüm maçlarda da gösterdiler.  Onları tebrik ediyorum ve kutluyorum. Yakın Doğu Üniversitesi’nin adını ne kadar yükseltirsek bunu hak ediyorlar. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.