“Bu dönem liglerimizi yeniden düzenlemek için fırsattır”

“Bu dönem liglerimizi yeniden düzenlemek için fırsattır”

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Akay Aşina, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Aşina, mevcut durumun liglerin şekillendirilmesi için fırsat olduğunu, Bilim Kurulu’nun onay vermesi halinde kalan maçların oynanması taraftarı olduğunu belirtti.

 

Aşina: “Ligler tamamlansın, ama süreç uzayacaksa seçenekler düşünülsün”

Vaktin dar olduğunu, sürecin uzayacağını düşündüğünü belirten Küçük Kaymaklı Başkanı Akay Aşina, “Ben de ligin tamamlanmasından yanayım. Ama ikinci bir opsiyon olarak süreç uzayacaksa, şampiyonun belli olduğu ligde Play-out oynatarak bu ligi bitirmek bir seçenek olmalıdır. Haksızlık olmasın deniliyor, katılıyorum. Birinci Lig’den çıkacak takımlara haksızlık olacaktır. Orada da Play-off oynatılması gerekir. İki aylık süreç için önümüzdeki sezonu heba etmeyelim. Ama Bilim Kurulu oynanabilir diyorsa da 8 maçı oynayalım” açıklamasını yaptı.

 

“Yabancıdan önce kendimize bakmalıyız”

Yabancı uyruklu futbolcu konusunda birçok yorumun yapıldığını, bu konuya karar verecek olan kişilerin federasyon ve kendileri olduğunu ifade eden Aşina, “Yabancıyı oynatabilmemiz için kendi futbolcumuza, altyapımıza bakacağız. Bu çocuklara bakabiliyorsak, cebine harçlık koyup okutabiliyorsak, hocalarına A takım hocası gibi gerekli maaşını verebiliyorsak, ondan sonra yabancı konusunu tartışırım” açıklamasını yaptı.

 

“Federasyonun verdiği katkılar yurt dışına çıkıyor”

Aşina, “Mesela bu memlekete giren futbolcuda milli olma şartı aransın. Bize federasyonun verdiği paralar yurt dışına çıkıyor. O zaman katkıyı kime yapıyoruz?” dedi. Federasyonun kulüplere verdiği katkıların kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Aşina, “Bu paranın bize veriliş şekli altyapılar içindir. Bunu kim kontrol ediyor? Bu şekilde bu işler yürümez” dedi.

 

“Yeniden düzenlemek için fırsattır”

“Bu dönem bizlere ligimizi yeniden düzenlemek için fırsattır” diyen Akay Aşina, “Yeni sezonda tamamen sıfır yabancı ile oynamalıyız. Bunu ırkçılık olarak düşünmeyin. Altyapımıza yöneleceğiz. Seneyi bitirelim, bu konular tekrardan konuşulur. Tüm başkanların ayın sonu gelmeden bir toplantı yaparak bunları konuşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.