BÖLÜNMÜŞ LEFKOŞA’YI YİNE RALLİ BİRLEŞTİRDİ

BÖLÜNMÜŞ LEFKOŞA’YI YİNE RALLİ BİRLEŞTİRDİ

ERC Kıbrıs Rallisi’nin Özel Seyirci Etabı yine Lefkoşa’yı birleştirdi. Araçlar Kıbrıs’ın güneyinden kuzeyine geçerek Kıbrıslılarla buluştu

A+A-

Avrupa Ralli Şampiyonası Kıbrıs ayağı’nın ilk günü dün, ikisi Lefkoşa Özel Seyirci Etabı olmak üzere geçilen sekiz etapla tamamlandı. 10 ekibimizin start aldığı, toplamda 67 ekibin mücadele ettiği rallide Rauf Denktaş-Derviş savarona ikilisi ilk günü genel klasmanda dokuzuncu sırada, ERC1 sınıfında altıncı sırada tamamlamayı başardı. Bora Manyera-Cem Çerkez ikilisi 18’nci olurken ERC1’de sekizinci oldular. Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi vites kutusu arızası yaşayarak zaman kaybetse de ERC3’de ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Mehmet Karaoğlan-Mehmet Coşar ikilisi ise Ulusal kategoride üçüncü sırada yer aldı. Ekiplerimizden Mehmet Yücel-Akan Keskiner ikilisi ise genel klasmanda 31’inci sırada finiş gördü.

Lefkoşa SSS sorunsuz tamamlandı

Büyük uğraşlar sonucu hazırlanan ve bu sene dördüncü kez Kıbrıs Rallisi programına dahil olan Lefkoşa Özel Seyirci Etabı yine başarıyla tamamlandı. KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ve yaklaşık 70 kişilik ekibinin canla başla hazırladığı etap beğeni toplarken, ekiplerimizin etaptaki performansları da göz doldurdu. Etabın ilk geçilişinde Ömer Yıldız yedinci en iyi dereceyi elde ederken, Mustafa Bulutoğluları dokuzuncu dereceyi elde etti. İkinci geçilişinde ise Rauf Denktaş beşinci olmayı başardı. Girne Kapısı’nda hazırlanan “Donut” engeline seyircilerin ilgisi büyük oldu.

5 ekibimiz sorun yaşadı

Ekiplerimizden Mustafa Bulutoğluları-Giovanni Bernanchini ikilisi gün boyu intercom olmadan mücadele ettikleri yarıştan ikinci kısımda Bulutoğlularının yaşadığı küçük sağlık sorunu nedeniyle çekilmek zorunda kaldılar. Ömer Yıldız-Mustafa Yücener ikilisi, Sadık Bilgimer-Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi, Mehmet Çocuk-Ahmet Akbıçak ikilisi ve Deniz Denner-Ömer Topcu ikilisi ise mekanik arıza yaşayarak günü tamamlayamayan ekiplerimiz oldular. Aldığımız bilgiye göre tüm ekiplerimiz “Süper ralli” haklarını kullanarak ralliye bugün devam edecekler.

 

Zirvede Nasser Al-Attiyah

Kıbrıs Rallisi’nin efsane ismi Nasser Al-Attiyah, bir kez daha bu rallinin en favori ismi olduğunu göstererek rallide ilk günü zirvede tamamladı. Yedinci etabın 10 kilometresini patlak lastikle geçen Al-Attiyah, günü kıbrıslı pilot Alexandros Tsouloftas’ın 3 dakika 19 saniye önünde tamamladı. Bir diğer kıbrıslı pilot Panikos Polykarpou günün üçüncüsü oldu. Favori isimlerden son şampiyon Kajetan Kajetanowicz, şampiyona lideri Bruno Magalhaes ve Castrol Ford Team Türkiye pilotu Murat Bostancı, aynı etabın aynı noktasında kaza yaparak yarış dışı kaldı. Sabah ralliye liderlik eden Nikolay Gryazin ise mekanik arıza ile kalan isim oldu.

Ekipler bugün, toplamda 6 etap geçecekler. Yaklaşık 22 kilometrelik Yeri etabı ve yaklaşık 24 kilometrelik Avdelero etabının ardından aynı kısım tekrarlanacak ve Ayia Napa’da bulunan para ödüllü “Golden Stage 1” ile “Golden Stage 2” geçilip Ayia Napa’da 18.00’de finiş yapılacak.

---------------------

hjk.jpg

jhyju.jpg

fl.jpg

kl.jpg

juu.jpg

Fotoğraflar: Eren ŞİŞİK – Burhan GÜRKAN – Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bu haber toplam 2000 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler