“Bizi riskli ortama atmak çok güzel şeyler getirmeyecek”

“Bizi riskli ortama atmak çok güzel şeyler getirmeyecek”

GHE futbolcusu ve Futbolcular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Esin Sonay, doğruyu yapabilme adına birçok futbolcudan görüş aldıklarını, futbolun paydaşlarının da futbolun geleceğini şekillendirirken dernek olarak kendilerinin fikrini alabileceğini belirtti.

A+A-

 

Girne Halk Evi futbolcusu ve Futbolcular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Esin Sonay, doğruyu yapabilme adına birçok futbolcudan görüş aldıklarını, futbolun paydaşlarının da futbolun geleceğini şekillendirirken dernek olarak kendilerinin fikrini alabileceğini belirtti. Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Gündemi programına konuşan Sonay, “nisan sonu veya mayıs başı çalışmalara başlama noktasında bizi riskli ortama atmanın beraberinde çok güzel şeyler getirmeyeceği düşüncesindeyiz” dedi.

 

Sonay: “Görüşümüz alınmadan karar üretilmeye çalışılıyor”

“Öncelikle koronavirüs salgını nedeniyle ülkemize büyük geçmiş olsun” diyerek sözlerine başlayan Esin Sonay, “Bu çabalarımızın devam etmesini diliyorum” dedi. Futbolcular Derneği olarak birkaç sıkıntılarının olduğunu, son günlerde futbolun devamı ile ilgili yayınlarda yapılan açıklamaları takip ettiklerini belirten Esin Sonay, “Futbolun diğer paydaşlarının kaale alındığını, biz futbolcuların hiçbir şekilde görüşümüzün alınmadığını, bazı düşünceler ve kararlar üretilmeye çalışıldığını gördük” dedi.

 

“Önceliğimiz ülkemiz ve futbolcuların sağlığı”

Dernek olarak bazı düşünce ve endişelerinin olduğunu belirten Esin Sonay, “Bizim için hiçbir statü, yabancı konusu veya sözleşme şu an için önemli değildir.  Ülkemizin ve futbolcularımızın sağlığı önceliğimizdir” açıklaması yaptı.

Müsabakaların veya çalışmaların başlayacağının ön görüldüğü tarihlerin yanlış olduğu düşüncesinde olduklarını aktaran Sonay, “Biz futbolcular bu konuda hem fikiriz. Kısa sürede, özellikle haziran ayında, temmuza sarkacak bir dönem için, grup halinde oynanan temaslı bir sporun futbolcular üzerinde ne kadar kötü bir etki yarattığının düşünülmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Dernek olarak görüşlerinin alınmasını istediklerini ifade eden Sonay, “Son günlerde Süper Lig kaptanlaır, Birinci Lig ve BTM liglerinden birçok arkadaşımızın fikrini alıyoruz. Biz doğru bir şey yapabilme adına onlardan fikir alabiliyorsak, sporun paydaşları da bizden fikir alabilir” dedi.

 

“Bizi riskli ortama atmak…”

“Şu anda spor hekimleri, doktorlarımız, herkes vakaların durduğunu veya azaldığını öngörebilir ama kesinlikle önlemleri elden bırakmamak gerek” diyerek sözlerini sürdüren Esin Sonay, “Sağlık kurulu onayını beklerken, nisan sonu veya mayıs başı çalışmalara başlama noktasında bizi riskli ortama atmanın beraberinde çok güzel şeyler getirmeyeceği düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1771 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.