“Bisiklet sürmek mutluluktur”

“Bisiklet sürmek mutluluktur”

Green Pedal Cycling Kulubü bisikletçilerinden Hüseyin Öngün ülkemiz bisikletçiliği hakkında SPORYENİ’ye konuştu.

A+A-

Gürbüz SUAY

Green Pedal Cycling Kulubü bisikletçilerinden Hüseyin Öngün ülkemiz bisikletçiliği hakkında SPORYENİ’ye konuştu. Öngün, bisikletçiliğin amacının, sağlıklı yaşamak ve gençlere bisikletin aslında bir spordan daha fazlası olduğunu ifade etti.

Green Pedal Cycling Kulubü bisikletçilerinden Hüseyin Öngün; “Ne yazık ki ülkemizde futboldan başka herhangi bir sporda alt yapı çalışması olmadığını ve uzun yıllar futbol oynadım. Dizindeki sakatlıktan dolayı futbola ara verdikden sonra bisiklet sürmeye başladım. Ülkemizde hiçbir dalda olmadığı gibi, bisiklette de ne yazık ki bisiklet dalında da profesyonellik yok. Ancak ben, 2 yıldır düzenli olarak bisiklet sürüyorum” dedi.

 

“Amaç, bisikletçiliğin sporculara bir spordan fazlası olduğunu öğretmek”

Green Pedal Cycling Kulubüne üye olan ve Uluslararası 3. Kuzey Kıbrıs Bisiklet turu na katılan Öngün, bir derece elde etmediğini bisikletçiliğin amacının, sağlıklı yaşamak ve gençlere bisikletin aslında bir spordan daha fazlası olduğunu, hayatını sağlıklı yaşamak isteyenler için bir yaşam tarzı olduğunu öğretmek olduğunu dile getirirken şu şekilde bir mesaj vermek istedi. Öngün; “Haftada ortalama 400km bisiklet sürüp 40 km de koşuyorum. Bu kadar yoğun spor yaparken hiçbir şekilde kimyasal katkılar kullanmıyorum. Kimyasal katkı derken buna doğal olmayan her şey protein tozları, BCAA’lar dahil… Çünkü insan vücudu inanılmaz bir şekilde öğrenme yeteneğine sahiptir. Siz ona ne öğretirseniz oda onu uygular. Günlük öğünlerim dışında hiçbir şey kullanmadan haftada yaklaşık olarak 2000 dakika aktif spor yapıyorum.  Bunu da düzenli uyuma, düzenli yemek yeme ve sistemli çalışarak yapıyorum. Bence spor yaparken unutulmaması gereken en önemli şey ‘Yağmur damlaları bazı günler sert düşer, bazı günler sadece düşer, bazı günler ise hiç düşmez’. Ama bu işlem aceleye getirilemez ve ortaya çıkan son ürünü takdir etmek için işlerin doğal akışında ilerlemesini sabırla beklememiz gerekir. Damlalar şiddet uygulayarak değil, sadece düşerek kayayı delerler.’’ Bu söz maraton rekortmeni bir Japon sporcusunun antrenörü olan Kiyoshi Nakamura ya aittir. Spor yaparken sabretmek önemli. Kısacası eğer gerçek anlamda bir profesyonel sporcu değilseniz günde 6 ile 8 saat arası spor yapmıyorsanız hiçbir şekilde kimyasal maddeye ihtiyaç yoktur. Çeşitli kimyasal maddeler kullanarak gençlerin kendini heba etmesi üzücü” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.