Birleştiren organizasyona teknik engel...

Birleştiren organizasyona teknik engel...

Her yıl Kıbrıs'ın kuzeyi ile güneyini birleştiren Kıbrıs Rallisi bu yıl tek taraflı olarak yapılıyor.

A+A-

2014 yılından bu yana yapılan ve Kıbrıs'ın kuzeyi ile güneyini birleştiren Kıbrıs Rallisi, bu yıl 15-17 Haziran tarihleri arasında yapılıyor. 16 Haziran'da Lefkoşa'da yapılacak olan özel etabın bu yıl tek taraflı olarak sadece Lefkoşa'nın güneyinde yapılacağı öğrenildi. Kıbrıs Rallisi hakkında dün yapılan basın toplantısında konuşan Kıbrıs Otomobil Kurumu Başkanı Antonis Michaelides; "Üzgünüm ama bazı teknik nedenlerden dolayı bu yıl özel etap tek taraflı olarak yapılacak" dedi. Yapılan basın toplantısında bu kararın nedenini de açıklayan Michaelides, geçtiğimiz haftada Kıbrıs'ın kuzeyinde yapılan Kuzey Kıbrıs Rallisi'nde aynı etap kullanılmasından dolayı olduğunu, 15 gün içerisinde aynı etabın, farklı organizasyonlarda kullanılamayacağını ifade etti.

1-008.jpg

 

"Dilerim bu tarihi hatadan geri dönülür..."

tufan-new.jpg

Başbakan Tufan Erhürman konu hakkında açıklama yaparak, bu kararın tarihi bir hata olduğunu ve bu tarihi hatadan geri dönülmesi dilediğini ifade etti. Erhürman, organizasyonun yapılması için girişimlerin de devam ettiğinin bilgisini verdi.

Erhürman'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde;

"2014'ten beri yapılan ve Lefkoşa'nın kuzeyiyle güneyini birleştiren Kıbrıs Rallisi'nin Lefkoşa özel seyirci etabının Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Otomobil Kurumu'nun çeşitli iddiaları nedeniyle iptali gündemde. Bu önemli organizasyonun gerçekleştirilmesi için girişimlerimiz sürüyor. Dilerim bu tarihi hatadan dönülür."

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler