“Bir an önce yanlıştan dönülsün”

“Bir an önce yanlıştan dönülsün”

Futbolcular Derneği, Atatürk Stadı’nda futbolun geleceğindeki belirsizlikle ilgili açıklama yaptı

A+A-

FUTBOLCULAR VE TEKNİK ADAMLARDAN DESTEK… Dernek adına Esin Sonay’ın okuduğu açıklamaya çeşitli takımlarda forma giyen birçok futbolcu gelerek destek verdi. Süper Lig’de görev yapan bazı teknik adamlar da açıklama esnasında Atatürk Stadı’nda yer alarak destek belirtti

 

SEBEP VERENLER KINANDI… Yapılan açıklamada uzun zamandır sonuç bulunamayarak büyük bir kitleye hitap eden futbol sektörünün hiçe sayıldığı ve futbolcuların değersizleştirildiği vurgulandı. Mağduriyete sebebiyetler şiddetle kınanırken, geç kalınmasına rağmen bir an önce yanlıştan dönülmesi istendi

 

Futbolcular Derneği, Lefkoşa Atatürk Stadı’nda ne zaman başlayacağı belirsiz olan ülke futbolu hakkında açıklama yaparak bir an önce çözüm istedi. Dernek adına açıklamayı Esin Sonay okudu, birçok takımda forma giyen yaklaşık 70 civarı futbolcu stada gelerek destek belirtti. Yapılan açıklamada uzun zamandır sonuç bulunamayarak büyük bir kitleye hitap eden futbol sektörünün hiçe sayıldığı ve futbolcuların değersizleştirildiği vurgulandı. Mağduriyete sebebiyet veren kurum, kuruluş ve bakanlıkların şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, geç kalınmasına rağmen bir an önce çözüm üretilmesi istendi. Çözüm bulunamaması halinde eylemlerin şiddetinin artarak devam edeceğinin altı çizildi.

 

Teknik adamlardan da destek

Açıklamanın yapıldığı Atatürk Stadı’nda polislerin de bulunması dikkat çekti. Destek belirtenler arasında Süper Lig’de görev yapan teknik adamlardan Sedat Devecioğlu, Özgü Bayraktar, Ahmet Dedekorkut, Niyazi Göksun, Emre Perçinci ile Celal Keleş de vardı.

 

Sonay: Adanın en büyük ve en güçlü kitlesine sahip olduğumuzu bugün ispatladık

Futbolcular Derneği’nin yaptığı açıklamayı dernek adına Esin Sonay okudu. Sonay sözlerine “Bugün burada bir kez daha ispatladık ki, adanın en büyük en güçlü kitlesine sahibiz. Öncelikle işini, gücünü, ailesini bırakıp bugün buraya gelen herkese derneğimiz adına çok teşekkür ederiz. Buraya gelen herkes sadece kendi için değil, futboldan maddi ve manevi kazanç sağlayan tüm sektörler için toplanmıştır” diyerek başladı.

 

“Futbolcuların ne kadar büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu hatırlatmak isteriz”

Sonay sözlerine şöyle devam etti: “Özelde futbolcular adına konuşmak gerekirse, dünyada transfer döneminin bitmesinden dolayı ülkemizde kalan ve liglerin oynanmayacak olmasından dolayı aç, susuz kalan yabancı futbolcuların, maddi geliri sadece futboldan olan birçok futbolcu ve en önemlisi okul parası karşılığı futbol oynayan gençler, ne kadar büyük bir sıkıntı içerisinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

 

“Futbol sektörünü hiçe saymak, bizlerin ne kadar değersiz olduğunu göstermektedir”

“Gerek kendi takımından gerekse başka takımlardan bizleri arayan 3-4 genç futbolcu var ki okula yazılamıyorlar ve çözüm arıyorlar” diyen Sonay, “Antrenman izni alamadığından dolayı işsiz olan ve geliri sadece futboldan olan futbolcular var ki bunlar evine ekmek götüremeyecek duruma geldi. Düşünün ki farklı bir ülkedesiniz dil, din farklı, aileniz yanınızda yok ve hiçbir geliriniz yok, şu an bizim yabancılarımız bu durumdalar ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Hal böyleyken bu kadar uzun zamandır hiçbir çözüm bulmadan, bir sonuca varamadan bu kadar büyük bir kitleye hitap eden futbol sektörünü hiçe saymak, bizlerin ne kadar değersiz olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

 

“Futbol yasak denmiyor ama nasıl oynanabileceği ile ilgili açıklama da yapılmıyor”

“Yaklaşık 2-3 ay önce vakaların arttığı zamanlarda BTM liglerinin oynatılması, ayrıyeten geçtiğimiz hafta 2 takımımızın federasyonun hakem yollaması ile birlikte hazırlık maçı oynaması, bakanlıklar ve federasyon için ne kadar sağlıklı ise liglerin bir an önce başlaması da o kadar sağlıklıdır” şeklinde sözlerini sürdüren Esin Sonay, “Aslında hiç kimse bize futbol yasak demiyor ancak bu kadar zamandır liglerin nasıl oynanabileceği ile ilgili net bir şekilde bizlere açıklamıyorlar. Halı sahalarda daire turnuvaları, master maçları, alt yapı çalışmaları tamam ancak bizlere futbol yok” dedi.

 

“Bizleri oyalamaktan başka bir şey yapmıyoruz”

Esin Sonay açıklamaya şöyle devam etti: “Bu süreçte birçok kez görüşüldü, resmi yazılar atıldı, cevaplar alınamadı falan, son olarak dün yapılan Sağlık Bakanlığı ve Federasyon görüşmesi neden ve niçin yapıldı? Halen daha buluşuyoruz, görüşüyoruz ancak hiçbir sonuç alamıyoruz. Bizleri oyalamaktan başka bir şey yapmıyoruz.

 

“Futbolumuz siyasete alet olarak 3 aydır kullanıldı”

“Son dönemde yaşanan siyaset savaşlarının ortasında kalan ve bu savaşlara alet olan futbolumuz 3 aydır sadece kullanılmaktadır” diyen Esin Sonay, “Gerek Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, Spor Dairesi, federasyon ve dernekler, 3 aya yakın süredir düzgün bir şekilde oturup görüşmeden çözüm yolu bulamamışlardır. Evet dünyaya ayak uyduramasak da yarı profesyonel de olsak, tüm dünyada başlayan futbol artık seyircili de oynanmaya başladı ancak biz halen daha kaleci mi bulaştırır, defans mı bulaştırır derdindeyiz” dedi.

 

“Şiddetle kınıyoruz, yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz”

“Futbol adına gelinen son noktada tüm futbol paydaşları haksızlığa itilmiş ve birçok futbolcunun ciddi derecede mağdur kalmasına sebep olunmuştur” şeklinde devam eden açıklamada, “Buna sebebiyet veren hangi bakanlık, kurum veya kuruluş olursa olsun, burada toplanan tüm futbolseverler olarak şiddetle kınıyor, geç kalınmasına rağmen bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz. En kısa sürede bir çözüm bulunmazsa eylemlerimize daha şiddetli, daha da güçlenerek devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı. Kendilerine buraya gelerek destek verenlere teşekkür eden Esin Sonay, “Biz birlik oldukça başaramayacağımız şey yoktur” dedi.

Bu haber toplam 4845 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.