Binatlı IN, Esentepe OUT

Binatlı IN, Esentepe OUT

K-Pet Süper Lig’de kalacak son takımın belirleneceği Binatlı – Esentepe maçında kazanan Binatlı oldu. Esentepe bu sezon yükseldi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen K-Pet Süper Lig’de Play-Out müsabakaları sonucunda aynı puana sahip olan ve ikili averajda da birbirine üstünlük sağlayamayan Binatlı ile Esentepe ligde kalma adına son maçlarına çıktı. Girne Mete Adanır Stadı’nda oynanan maçta Binatlı, rakibi Esentepe’yi 1-0 mağlup ederek ligde kaldı. Esentepe takımı aldığı mağlubiyetle; Girne Halk Evi ve L. Gençler Birliği’nin ardından K-Pet 1.Lig’e düşen 3’üncü takım oldu.

 

Korkulu rüya bitti

Güzelyurt ekibi Binatlı maç sonunda taraftarı ile birlikte büyük bir coşku yaşarken, ligde kalmanın mutluluğunu yaşadı. Stresli bir süreç sonucunda ligde kalan Binatlı takımı, önümüzdeki sezonda da Süper Lig’de mücadele etmenin coşkusunu yaşadı. Sezon boyunca yönetimsel ve maddi anlamda sıkıntılar yaşayan Binatlı takımı, lig boyunca ciddi bir yarış içerisinde olduğu Esentepe’yi mağlup etti ve korkulu rüyadan uyandı.

 

Esentepe 1 sezon kalabildi

Esentepe takımı ise geçtiğimiz sezon yükseldiği K-Pet Süper Lig’e veda etti. Yabancı futbolcuları ve 2-3 transfer dışında tamamen kendi öz kaynakları ile Süper Lig’de mücadele eden ve 2018-2019 sezonunda ortaya koyduğu mücadeleyle futbolseverlerden tam not alan Esentepe takımı, son ana kadar mücadele etmesine rağmen ligde kalmayı başaramadı. Kırmızı beyazlı ekip son sırada başladığı Play-Out grubunda beklediği performansı ortaya koyamadı ve lige veda etti. Lige veda etmesine rağmen öz kaynakları ile ligde takdir toplayan bir performans ortaya koyan kırmızı beyazlı ekip yeni sezonda K-Pet 1.Lig’de mücadele edecek.

 

Fotoğraf: Ferah BARIŞSEV

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.