“Başlamak için yeterli seviyede değiliz”

“Başlamak için yeterli seviyede değiliz”

Çetinkaya Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak, değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Çetinkaya Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak, değerlendirmelerde bulundu. Bu tip kararların kolay alınacak bir karar olmadığına işaret eden Dizdarlı, şu an için saha içine dönme konusundaki çalışmaların yetersiz olduğunu ifade etti.

 

Dizdarlı: “Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarıları dikkate alınmalı”

Çetinkaya Başkanı Dizdarlı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) UEFA’yı çok ciddi bir şekilde uyardığını, bu noktada sağlık örgütleri tarafından yapılan açıklamaların önemli olduğunu söyledi. Dizdarlı; “Şu anda herkes kendini düşünerek konuşuyor. Bilim Kurulu ve Sağlık Kurulu kararları neyse değerlendireceğiz ve uygunsa sahaya çıkar oynarız. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan resmi açıklamanın orijinalini okudum ve WHO orada 2021 yılına kadar her türlü ikili temas içerisinde olan sportif faaliyetlerin durdurulması konusunda çok ciddi bir şekilde yetkilileri uyardı. Ben bu açıklamayı dikkate alıyorum çünkü ben bir hekimim ve beni ilgilendiren açıklamalar sağlık örgütleri tarafından yapılan açıklamalardır. Bu uyarılar çok ciddi bir şekilde dikkate alınmalı” dedi.

 

“Hazırlıklar yeterli değil”

Çetinkaya Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, şu anda ülkemizde sağlık alanında eksiklikler olduğunu dile getirerek, böyle bir ortamda spor yapmaya başlamanın doğru olmadığına işaret etti. Dr. Bülent Dizdarlı; “Gelinen aşamada ben geçmişteki düşüncelerimle hemfikirim. Şu anda başlamak için yeterli seviyede değiliz. Bilim Kurulu her şeyin eksiksiz bir biçimde yolunda olduğunu açıklayacak ve bizler de değerlendireceğiz. 4 Mayıs’ta bize ‘çıkıp oynayın’ desele ben takımımı kesinlikle sahaya çıkartmam. Çünkü hazırlıkların tamam olmadığını biliyorum. O yüzden bugün için hayır. Bu kararlar öyle kolay kolay verilecek kararlar değil. Bu kararı da tek başıma alamam ama ben bir hekim olarak sağlık konusunda takımımı korumak zorundayım. Oyuncuların zamanlama konusunda da söyleyeceğim şey, bu ülkede uzmanlar var onu onlarla değerlendiririz ve ona göre kararlaştırırız. Gelinen noktada önce insan, sonra sağlıktır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1536 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.