Başkentte kritik maç

Başkentte kritik maç

Süper Lig’in 11’inci haftası açılış maçında lider Yenicami ile 2’nci sırada bulunan Mağusa Türk Gücü yarın akşam Lefkoşa’da karşılaşıyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in 11’inci haftasında zirve yarışı açısından önemli maç oynanacak. Lider Yenicami ile son haftaların çıkışta ekiplerinden biri olan Mağusa Türk Gücü Atatürk Stadı’nda karşılaşacak. Karşılaşma öncesinde lider Yenicami’nin 23, 2’nci sırada bulunan Mağusa Türk Gücü’nün ise 22 puanı bulunuyor.

 

Gol atmayı seven iki takımın mücadelesi

Süper Lig’de geri de kalan 10 haftada hem lider Yenicami’nin, hem de ikinci sırada bulunan Mağusa Türk Gücü’nün en çok gol atan iki takım olması dikkat çekiyor. İki takım da şu ana kadar ligde 33 kaydetti.

 

Aralarındaki son maçlar nefes kesti

Süper Lig’de geçtiğimiz sezon Yenicami ile Mağusa Türk Gücü, son haftaya kadar şampiyonluk ipini kovaladığından dolayı, iki takım arasında ligde oynanan karşılaşmalar nefes kesti. Ligin ilk yarısında Mağusa Türk Gücü, rakibini konuk ettiği karşılaşmayı 3-0 kazanırken, ikinci yarıdaki maç iki takım lehine gidip gelse de Lefkoşa’da oynanan karşılaşma 3-3 sona ermişti. Geçtiğimiz sezon kupa da finale kadar çıkan iki ekip finalde maçında da karşılaşmış, Mağusa Türk Gücü, geriye düştüğü maçın son anlarında bulduğu gollerle kupayı kazanan ekip olmuştu. Geçen sezonu hem lig hem de kupa şampiyonu olarak tamamlayan Mağusa Türk Gücü bu sezon başında oynayacağı Süper Kupa’yı statü gereği son kupa finalisti Yenicami ile oynadı. Sezon başında Güzelyurt’ta oynanan Süper Kupa mücadelesinde normal süresi 1-1 sona eren maçın 15’er dakikalı uzatmalarında da gol olmayınca, penaltı atışlarına gidilmiş ve penaltı atışları sonrasında Yenicami kazanarak kupanın sahibi olmuştu.

 

Son yıllarda Yenicami üstünlüğü…

İki takım arasında ligde oynanan son 10 maçta Yenicami üstünlüğünün olması dikkat çekti. Yenicami rakibini ligde oynanan son 10 maçın 6’sında mağlup ederken, Mağusa Türk Gücü rakibine 2 galibiyetle karşılık verdi. 2 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bu karşılaşmalarda Yenicami 23 gol kaydederken, Mağusa Türk Gücü 12 gol attı. İki takım arasında son oynanan 10 lig maçının hepsinde de gol olması dikkat çeken bir başka unsur oldu. İki takım arasında oynanan son 10 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde;

 

2014-2015 sezonu:

Mağusa Türk Gücü – Yenicami: 1-3

Yenicami – Mağusa Türk Gücü: 3-0

 

2015-2016 sezonu:

Yenicami – Mağusa Türk Gücü: 2-0

Mağusa Türk Gücü – Yenicami: 3-2

 

2016-2017 sezonu:

Yenicami – Mağusa Türk Gücü: 2-0

Mağusa Türk Gücü – Yenicami: 0-4 (Yenicami bu galibiyetle şampiyonluğunu ilan etmişti)

 

2017-2018 sezonu:

Mağusa Türk Gücü – Yenicami: 2-2

Yenicami – Mağusa Türk Gücü: 2-1

 

2018-2019 sezonu:

Mağusa Türk Gücü – Yenicami: 3-0

Yenicami – Mağusa Türk Gücü: 3-3

 

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.