“Başkanlığa adayım”

“Başkanlığa adayım”

Cihangir futbolcusu Fırat Ersalan, KKTC Futbolcular Derneği başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

A+A-

Cihangir futbolcusu Fırat Ersalan, KKTC Futbolcular Derneği başkan adaylığını YENİDÜZEN’e açıkladı. Ersalan yeni bir oluşuma gitmek için kolları sıvadıklarını, futbolcuların ülke futbolunun olmazsa olmazı olduğunu belirtti ve “Ülkede futbolcuların da hakları olduğunu daha güçlü şekilde savunacağız. Bunun savaşını vermek için daha güçlü bir şekilde geliyoruz” dedi.

 

Ersalan: “Büyük sorumluluk isteyen bu görevi yapmaya hazırım”

“Yeni bir oluşuma gitmemiz gerek” diyen Cihangir kaptanı Fırat Ersalan, “İki yıla yakın faaliyet yapılmadığı için Kaymakamlıktan ek süre istedik. Tüzüğümüzü tekrardan Kaymakamlığa sunduk. Ondan cevap aldıktan sonra genel kurul tarihini belirleyeceğiz. Genel kurulda aday olacağım. Başka aday çıkacak mı bilmiyorum ama futbolcuların genel fikri ben olarak görülüyorum. Ben de büyük sorumluluk isteyen bu görevi ülke futbolu için yapmaya hazırım. Çünkü biz ülke futbolunun olmazsa olmazıyız, en büyük unsuruyuz” dedi.

 

“Güçlü bir yönetim olacak”

“Artık ülkede futbolcuların da hakları olduğunu daha güçlü şekilde savunacağız” diyen Ersalan, “Daha çok isteyen, futbolcunun hakları için çalışacak güçlü bir yönetim kurulu olacak. Ülkede birçok şey gelişiyor ama futbolcunun emeğine değer ve saygı verilmiyor. Bunların savaşını vermek için daha güçlü şekilde geliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Futbolcular haklarını arayamıyor”

“Biz kulüp başkanlarından da haklarımızı savunmalarını isteyebiliriz. Çünkü futbolu onlar yönetiyor” diyen Ersalan, “Kulüp başkanları ne için vardır? Futbolu yönetiyorlar. Biz futbolcular da futbolun içindeyiz. Ben şu an Uyuşmazlık Kurulu'ndayım. Benim canım acıyor çünkü futbolcu hakkını aramak için oraya geldiğinde aslında hakkını arayamadığını görüyoruz. Çünkü amatör futbolcu olarak görülüyoruz. Bu tek taraflı bir yönetim olarak geliyor bana. İşin bu tarafını da çözerek futbolcunun haklarını da korumak zorundayız” açıklamasını yaptı.

 

“Sözleşmelerin yeniden gündeme gelmesi gerek”

Sözleşmelerin yeniden gündeme gelmesi gerektiğini belirten Ersalan, “Bize Hasan başkan (Sertoğlu) bunun olacağını söylemişti. Sözleşme geldiğinde kulüplerin de çıkarları olur. Sözleşme olduğunda futbolcu sorumluluğunu bilecek, kalite artacak. Sözleşme iki tarafı da koruyacak. Kulüp verdiği sözü tutarsa sıkıntı olmayacak. Bunun üzerinde çalışmalarımız olacak” açıklamasın yaptı. Ersalan Kaymakamlıktan onayı bayram sonrasında almaları halinde iki hafta içerisinde genel kurulu yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.