“Bana göre yabancı olmamalı  ama kararı kulüpler verecek”

“Bana göre yabancı olmamalı ama kararı kulüpler verecek”

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Sağlık Kurulu’nun kararı ile sporun başlayacağını belirtti.

A+A-

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Sağlık Kurulu’nun kararı ile sporun başlayacağını belirtti. Bıçaklı, BRT ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi programına yaptığı açıklamada esas sorunun kulüplerin yaşayacağı ekonomik sorun olacağını belirtirken, kendi görüşü olarak yabancı sayısının sıfır olması gerektiğini, günün sonunda ligler tamamlanınca hep beraber bunun kararının verileceğini ifade etti.

 

Bıçaklı: “Esas sorun ekonomiktir”

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve birçok kulüp başkanı ile neredeyse her gün görüştüklerini belirtti. Futbolda devlet katkısının yüzde 70 artarak 8,5 milyon TL’ye çıktığını arttıran Bıçaklı, “Kulüpler Birliği kurulduğu günden beri bu şekilde artış olmadı. Bizim kulüplerimiz bu sene ekonomik yönden nefes alacak. Esas sorun ekonomiktir. Kulüpler şu anda sponsorlar ve diğer gelirleri bakımından yeterince çalışma yapacak noktada değil. Kulüpler katkıdan ilk taksiti almıştı. İkinci taksit Nisan ayı içerisindeydi. İkinci taksit konusunda devlet nasıl yapacak, tabi anlarım kesintiler yapıldı, kesinti olsa bile ikinci katkının da bir an evvel verilmesi lazımdır. Ümit ediyorum ki bir çare bulunacak” dedi.

 

“Şahsi düşüncem yabancı olmaması”

“Dünyayı sarsan virüs ülkemizi de sarstı. Öncelik sağlıktır. Sağlık Kurulu kararı ile sporun başlamasına bir sakınca yoktur noktasına karar verilirse liglerimiz başlayacaktır” diyen Arslan Bıçaklı, yabancı uyruklu futbolcu konusunda da görüşlerini aktardı. Bıçaklı, “Herkesin yabancılar konusunda kendine göre yorumları vardır. Benim şahsi düşüncem, yabancı sayısının sıfır olmasıdır. En son yapılan federasyon genel kurulunda bunu kürsüden söyledim. Ligi bitirelim, sonra toplanıp hep beraber karar verelim” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.