Avrupa’ya açılım başlıyor

Avrupa’ya açılım başlıyor

KKTC Üniversite Spor Federasyonu’nun EUSA üyeliği sonrası Avrupa’da ilk yer alacağımız branş kürek branşı oldu.

A+A-

EUSA (Avrupa Üniversite Sporları Birliği) tarafından düzenlenen ve 14-19 Temmuz 2018 tarihleri arasında Portekiz'in Coimbra şehrinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Üniversite Spor Oyunlarına KKTC Üniversite Spor Federasyonu uzun zamandır üyelik için uğraştığı ve geçen Mart ayında üyeliğe kabul edildiğinden dolayı sadece kürek branşında katılıyor.

 

Geç üyelik nedeni ile ilk etapta tek branş

Konu hakkında bilgi veren Federasyon Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı üyelik görüşmelerinin Mart ayında tamamlanması nedeniyle geç üye olmalarından dolayı bu yıl yapılacak olan 14 branştan sadece kürek dalında kayıt yaptırabildiklerini, bu nedenle ilk katılımın her zaman önemli olduğunu vurguladı. Bu süreçte GAÜ sporcusu Hakan Altuntoprak'ın Kürek branşında ülkemizi temsil edeceğini belirtti.

 

Akıncı ve Erhürman’a teşekkür

Kınacı “Bu zorlu üyelik sürecinde ve oyunlara katılımda federasyonumuza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı ile bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakalarından dolayı Başbakanımız Tufan Erhürman'a sonsuz teşekkürlerimizi belirtmek isterim” dedi. 2019 yılı üniversitelerimiz için ciddi anlamda sportif yarışmalar bakımından yoğun geçeceğinin altını çizen Kınacı, 2018-2019 Eğitim yılında 14 branşta EUSA'nın düzenleyeceği faaliyetlere federasyonun 2017-2018 yılında yapmış olduğu Üniversite Spor Oyunlarında ilgili branşta şampiyon olan üniversitelerin katılımı ile gerçekleşeceğini belitti. Kınacı “Bu oyunların Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenleneceği için hem ülke tanıtımı hem de üniversitelerimizin uluslararası alanda bilinirliliğinin artmasına yardımcı olacağını düşünmekteyim” görüşünü belirtti.

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.