Avrupa’nın en büyüğü FENERBAHÇE

Avrupa’nın en büyüğü FENERBAHÇE

Olimpiakos'u devirmeyi başaran Fenerbahçe, geçtiğimiz sene kıl payı kaçırdığı EuroLeague şampiyonluğuna ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı.

A+A-

Olimpiakos'u devirmeyi başaran Fenerbahçe, geçtiğimiz sene kıl payı kaçırdığı EuroLeague şampiyonluğuna ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yaptığı EuroLeague finalinde taraftarının muhteşem desteğini arkasına alan Fenerbahçe, rakibi Olimpiakos'u 80-64 mağlup etti.

İki takımın da pota altında sert savunmayla başladığı maçta Fenerbahçe ilk periyodun ortalarına doğru Kalinic ve Dixon'ı üç sayılık basketleriyle farkı açmaya başladı ve mücadelenin ilk 5 dakikası sarı-lacivertlilerin 16-8 üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyoda Eric Green'in üç sayılık isabetiyle başlayan Olimpiakos, Fenerbahçe'nin top kayıplarından da yararlanarak pota altından bulduğu sayılarla 14. dakikada farkı 4'e (29-25) indirdi. Üçüncü periyot iki takımın da uzaktan isabetleriyle başladı. Dixon'ın üç sayılık basketine Mantzariz ile karşılık veren Olimpiakos periyodun ilk 5 dakikasında farkın açılmasına engel oldu. Bu andan sonra düello pota altı mücadelesiyle devam etti.  Final periyodun sarı-lacivertlilerin üç sayı çizgisinin gerisinden bombardımanıyla başladı. Önce Datome, ardından Antic ve son olarak Bogdanovic'in isabetleriyle bitime 5 dakika kala farkı 19'a çıkaran Fenerbahçe (73-54) bir daha arkasına bakmadı. Rakibini 80-64 mağlup eden sarı-lacivertliler EuroLeague şampiyonu olarak Türkiye basketbol tarihinin en büyük başarısına imza attı. Maçın en skorer isimleri 17'şer sayıyla Bogdanovic ve Kalinic oldu.

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.