Avrupa şampiyonları GAÜ’deydi

Avrupa şampiyonları GAÜ’deydi

Avrupa Şampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı Söyleşisi, yoğun katılım ile gerçekleşti.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Spor ve Rekreasyon Yüksekokulu tarfından organize edilen, Avrupa Şampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı Söyleşisi, yoğun katılım ile gerçekleşti.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Millenium Senato Hall’de gerçekleşen söyleşiye, öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi gösterirken, Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları ve teknik heyeti, sergilemiş oldukları başarı öyküsünü anlattı.

GAÜ Spor ve Rekreasyon Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ferid Acar yaptığı konuşmasında, Avrupa şampiyonu Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularını ve teknik heyetini kutlayarak, takımın dünya şampiyonu olmasını umut ettiğini söyledi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk konuşmasında, GAÜ Rektörlüğüne, akademisyenlere ve öğrencilerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkürlerini sunarak, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde 19 spor dalının mevcut olduğunu, bunların içerisinde ise 18 dalda aktif olduklarını söyledi.

 

Uztürk: “İnanılmaz bir destek ve heyecan vardı”

“Avrupa şampiyonasına 12  ülke katıldı ve bunların arasından namağlup olarak Türkiye çıkmış oldu” diyen Uzuntürk, “Bu şampiyonaya, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Başkanı, Genel sekreteri ve tüm ülkelerin kendi federasyon başkanları ve yöneticileri geldiler. Yani onların şaşırmasını anlamak mümkün. Öncelikle bizde final müsabakasında gerçekten Vodafone Parkın 47 bin kişinin üzerinde izleyiciyle dolmasına çok şaşırdık. İnanılmaz bir destek ve heyecan vardı. Çocuklarımızın sosyal medya çağrıları bu anlamda büyük bir potansiyel oluşturdu. Dışarı da kalan seyirciler en az içerdekiler kadar vardı. Ve bu muhteşem ötesi tablo karşısında, diğer ülkelerin yetkilileride şaşkınlıklarını gizleyemedi. Elbette ki bu faaliyetleri yürütürken ciddi bir bütçe oluşması lazım. Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde resmi anlamda kurulmuş bağımsız bir spor federasyonu olarak ortaya koyduk. Ancak takdir edersiniz ki bunun üstüne ekstra kaynak sponsor bulmak gerekiyor. Özellikle Ampute Milli Futbol takımımızın şampiyonluğundan sonra bu destek biraz arttı; ancak yeterli değil.” dedi.

 

Plaketler takdim edildi

Büyük coşku ve tezahüratlar eşliğinde geçen söyleşinin ardından öğrenciler, Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları ile hatıra fotoğrafı çektirirken, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Türkay Akpınar, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk’e anı plaketi takdim etti.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ile biraraya gelen Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı kısa sohbet ederken, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk tarafından Öztürk’e anı plaketi takdim edildi.

Bu haber toplam 1507 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.